Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret edecek, raylı sistem açılışına, 72 adet tramvay taşıtının hizmete alım töreni'ne katılacak. Erdoğan, Konya Valiliği'ni, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret edecek, Hz. ana haberleri'>Mevlana'nın 742. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'ne ve ardından misafirlere verilecek akşam yemeğine katılacak. (12.00-15.00-15.30-17.30-19.00-Konya)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu Hz. Mevlana'nın 742. Vuslat Yıldönümü anma programına katılacak. (19.00-Konya)

POLİTİKA

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hz. Mevlana'nın 742. Vuslat Yıldönümü dolayısıyla Mevlana Müzesi'ni ve türbesini ziyaret edecek. (Konya

- CHP Antalya milletvekili Niyazi Nafi Kara, HDP Diyarbakır milletvekili Nursel Aydoğan, CMH Muğla milletvekili Ömer Süha Aldan, CHP Tekirdağ milletvekili Faik Öztrak basın toplantısı düzenleyecek. (10.30-12.00-Ankara)

- Meclis Genel Kurulu toplanacak. 14.00-Ankara)

- Dışişleri Komisyonu toplanacak. (11.00-Ankara)

- CHP'li Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi milletvekilleri Türk-İş, KESK ve Birleşik Kamu-İş sendika genel merkezlerini ziyaret edecek. (10-13.00-14.00)

- Kürt Siyasetçi Kemal Burkay, son günlerde Güneydoğu'da yaşanan olayları Cihan Haber Ajansı'na değerlendirdi. Herkesin hendekleri kapatması için PKK'ya çağrıda bulunması gerektiğini söyleyen Burkay, "Hükümet Öcalan'a gereğinden fazla önem verdi. PKK kendi başına karar vermiyor, farklı güçler devrede." yorumunu yaptı. (Özel-Ankara)

EKONOMİ

- Türkiye'de Siyasetin Finansmanı ve Şeffaflık Konferansı'nda siyasetin finansmanı ve şeffaflık raporu tanıtılacak. (09.30-Ankara)

- İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Atılım Üniversitesi Kadriye Zaim salonunda konuşacak. (11.30-Ankara)

- Türk Telekom Grubu Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ile gerçekleştirilen işbirliği hakkında kahvaltılı toplantı yapacak.
(09.30-Ankara)

- Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü (HTE) bünyesinde kurulumu devam eden Elektron Hızlandırıcısı ve Lazer Tesisi (TARLA) projesi kapsamında, HTE ile ASELSAN arasında işbirliği protokolü imzalanacak. (10.00-Ankara)

- TÜİK, 2014 yılı Sosyal Koruma istatistiklerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- TÜİK, 2014 yılı Kazanç Yapısı Araştırmasını açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- BM Güvenlik Konseyi, Maliye bakanları toplantısı yapılacak. Toplantıda IŞİD finansmanı kesilmesi görüşülecek. (New York)

- AB Zirvesi'nde mülteci meselesi ele alınacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu, zirve öncesinde 8 Avrupalı liderle bir araya gelecek. Avrupa Birliği liderler zirvesi, 17-18 Aralık'ta Brüksel'de yapılacak. Zirveye Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacak. (Brüksel)

- Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un uluslararası Suriye görüşmelerine katılmak için ABD'nin New York şehrine gidecek.

- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yıllık basın toplantısında konuşacak. (Moskova)

- Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Çin Başbakanı Li Keqiang ile görüşmelerde bulunmak üzere Çin'i ziyaret edecek. (Pekin)

GÜNCEL

- İnsan Hakları İnceleme Komisyonu ilk toplantısını yapacak, Komisyon Başkanı Mustafa Yeneroğlu basın toplantısı düzenleyecek. (10.30-14.00-Ankara)

- Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin şehit olmasıyla ilgili davaya Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (09.00-Manisa)

- Sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçelerdeki gelişmeler takip ediliyor. (Diyarbakır-Şırnak)

- UNICEF ile Rotary arasında 'Suriyeli çocukların rehabiltasyonu-eğitim ve sağlık hizmetlerinin sağlanması', 'Çocuk Dostu Şehirler Projesi' ile 'Engelli çocukların kapsayıcı sistemlerle gözetilmesi ve toplum hayatına katılımı' konularındaki işbirliği hakkında bilgilendirme yapılacak. (13.00-Ankara)

- Sivil toplum kuruluşları, öldürülen Hatice Kaçmaz davasında toplumsal cinsiyet rollerini pekiştirici söylem nedeni ile Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyetini HSYK'na şikayet edecek. (12.00-Ankara)

- 'İlköğretim Kurumlarına Devam Oranlarının Artırılması Projesi'nin kapanış konferansı yapılacak. Programda Mardin Dinler ve Diller Korosu konser verecek. (10.00-Ankara)

- TED Üniversitesi ve Çankaya Belediyesi Öğrenci Yurdu temel atma töreni gerçekleştirilecek. (14.00-Ankara)

- Gaziantep Günleri, AKM'de resmi açılış töreni ile başlayacak. (15.00-Ankara)

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ambarlı ve Halkalı Gümrük Müdürlüklerini ziyaret edecek. (14.30)

- Esenler Belediyesi ile Metris 2 No'lu T Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu, Metris Cezaevi'nde Hz. Mevlâna'nın 742. Vuslat Yıldönümü nedeni ile Şeb-i Arus programı düzenleyecek. (14.00-İstanbul)

- Tutuklu gazeteci Can Dündar, bir yazısından dolayı hakkında açılan davadan Çağlayan'daki 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde duruşması yapılacak. (11.00-İstanbul

- İETT, Toplu Ulaşım Haftası etkinlikleri kapsamında Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı'nın sekizincisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde, İstanbul Kongre Merkezi'nde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılımıyla açılacak. (10.00-İstanbul)

- Silivri Cezaevi önünde tutuklu gazeteciler için devam eden 'umut' nöbetine; FOX TV Ana haber sunucusu Fatih Portakal ve Haber Koordinatörü Murat Keskin, gazeteci Celal Başlangıç, haberdar.com Genel Yayın Yönetmeni Sait Sefa ve Today's Zaman Gazetesi yazarı Bülent Keneş devam edecek. (10.00-İstanbul)

SPOR

- Türkiye Kupası'nda gruplarda ilk maçlar 1461 Trabzon - Sivas Belediyespor, Karşıyaka - Kastamonuspor 1966, Beşiktaş - Kardemir Karabükspor ve Galatasaray - Akhisar Belediyespor karşılaşmalarıyla tamamlanacak. (13.45-16.00-18.30-20.45-Trabzon-İzmir-İstanbul)

- Süper Lig'in 16. haftasında oynanacak maçlarda takımların hazırlıkları takip edilecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER