Cihan Haber Ajansı Gündemi


POLİTİKA

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiltere'de temaslarda bulunacak. (Londra)

- Kültür ve Turizm eski Bakanı Yalçın Topçu; akademisyenlerin imzaladığı bildiriye tepki için bir araya gelen dernek-vakıfların hazırladığı 'Bizi Bölemeyeceksiniz' adlı karşı bildiriyi okuyacak. (10.00-Ankara)

- 'Biz de bu suça ortak olmak istemiyoruz. Akademisyenlerin sözlerinin altına imza atıyoruz' diyen aydınlar; kendileri hakkında suç duyurusunda bulunacak, ardından Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapacak. (11.00-Ankara)

EKONOMİ

- Süt sanayicileri ve üreticileri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ile makamda görüşecek. (09.30 / 14.00 - Ankara)

DÜNYA

- AB dışişleri bakanları; Suriye, Irak ve Ukrayna meselelerini ele alacak. (Brüksel)

- Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile görüşecek. (Brüksel)

- Yemen'de hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor. (Sana)

GÜNCEL

- Şırnak'ın İdil ilçesinde, teröristlerin yola döşediği mayının, polis aracının geçişi sırasında patlatılması üzerine 3 polis şehit oldu. Olayda, 2'si ağır olmak üzere 4 polis de yaralandı. Olayla ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Şırnak)

- Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bulunan Anadolu Sağlık Merkezi'nde anjiyo olduğu açıklanan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sağlığı ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Kocaeli)

- Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan kar yağışı ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

- Sokağa çıkma yasağının bulunduğu ilçelerdeki gelişmeler takip ediliyor. (Diyarbakır-Şırnak)

- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), kıdem tazminatıyla ilgili talepleri dile getirmek için Şişli Meydanı'nda imza standı açacak. (12.00- İstanbul)

- Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı, Tıbbi ve Cerrahi Retina Birimi, dünyada ilk kez uygulanan yöntemlerle 'Endoskop Destekli Biyonik Göz İmplantasyonu' operasyonu gerçekleştirdi. Çok önemli operasyonun tanıtımı, ameliyatı gerçekleşen hasta ile birlikte yapılacak. (13.30-Ankara)

- Karaköy-Beyoğlu arasında 1875 yılında hizmete giren tünel, 141. yaşını kutluyor. (10.00- İstanbul)

SPOR

- Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 18. Hafta maçında Eskişehirspor ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. (19.00-Eskişehir)

- PTT 1. Lig'in 18. Hafta son maçında Multigroup Alanyaspor ile Denizlispor Alanya'da karşı karşıya gelecek. (19.00)

- Bursaspor'da Olağanüstü Genel Kurul toplanıyor. Geçtiğimiz hafta çoğunluk sağlanamaması sebebiyle gerçekleştirilemeyen genel kurulda, 4 aday başkanlık için yarışacak. (15.00-Bursa)
CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER