Cihan Haber Ajansı Gündemi


İSTANBUL (CİHAN)- - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep'te. Erdoğan Gaziantep Valiliği'ni ziyaret ettikten sonra, toplu açılış ve temel atma törenine katılacak. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve STK temsilcilerinin katılacağı yemeğe iştirak edecek. (12.15-14.30-Gaziantep)

POLİTİKA

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akyurt'ta Güleçler Çorap Fabrikası ve Borusan Oto'yu ziyaret edecek. Gazeteci Ünal İnanç'ın cenaze törenine katılacak. Kılıçdaroğlu daha sonra İzmir'e geçip Kaya Termal Otel'de sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelecek, Ege Bölgesi Aydınlılar Derneğinin, kız üniversite öğrencileri yararına düzenleyeceği yemeğe katılacak. (11.00-14.00-12.00-17.30-19.00-Ankara-İzmir)

- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Berkin Elvan için Okmeydanı Cemevi'nde düzenlenecek anmaya katılacak. (12.00- İstanbul)

- Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, AGD Hanımlar Komisyonu Üniversiteler Eğitim Kampı'na katılacak. (13.30 – Ankara)

- CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı'nda aday adaylığını açıklayacak. (15.30- İstanbul)

DÜNYA

- ABD Başkanı Barack Obama ve binlerce kişi, Kanlı Pazar olarak bilinen, siyahların oy kullanma hakkı için yaptığı protesto yürüyüşünün 50'inci yıldönümü sebebiyle Alabama eyaletinin Selma kentinde bir araya gelecek. (Washington)

- AB dışişleri bakanları Letonya'nın başkenti Riga'da Ukrayna gündemini görüşmek üzere bir araya geldi. Görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenlenmesi bekleniyor. (Riga)

- Irak ordusu, terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki El-Bağdadi şehrini geri aldı. Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. (Erbil)

GÜNCEL

- Türkiye Barolar Birliği, barolar, yargı grupları ve tüm hukukçular bağımsız yargı için Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesinde biraraya gelecek. Toplantıya TBB Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, YARSAV, Yargıçlar Sendikası, Demokrat Yargı ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerinin katılacak.(18.00-Bursa)

- Bursa'da DOSAB'da yapılması planlanan termik santral karşı protesto yürüyüşü yapılacak. (13.00-Bursa)

SPOR

- Süper Lig'in 23. haftasında Kayseri ErciyessporGençlerbirliği, Balıkesirspor – Çaykur Rizespor ve Eskişehirspor – Bursaspor karşılaşmaları yapılacak. (13.30-16.00-19.00-Kayseri-Balıkesir-Eskişehir) CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER