Cihan Haber Ajansı Gündemi


İSTANBUL (CİHAN)- -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haydar Aliyev Anadolu Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi ile yapımı tamamlanan MEB yatırımlarının toplu açılış törenine iştirak edecek. (13.00-Kars)

-Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) temeli Kars'ta atılıyor. Temel atma törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili katılacak. (15.00-Kars)

-Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında konuşacak. Davutoğlu; şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları için iş kurası törenine katılacak, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok'u kabul edecek. Davutoğlu, AK Parti MYK toplantısına başkanlık edecek. (11.30-13.30-14.30-19.00-Ankara)

POLİTİKA

-TBMM'de AK Parti, HDP ve CHP'nin parti grup toplantıları yapılacak. (11.15-12.30-13.30-Ankara)

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (11.30-Ankara)

EKONOMİ

-Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Intel Galileo-İcat Kiti Programı'nın tanıtım toplantısına katılıyor. (10.00-İstanbul)

-Rekabet Kurumu'nun '2015 Rekabet Raporu' Movenpick Otel'de basın toplantısı ile açıklanacak. (09.00-Ankara)

-Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu faiz kararını açıklayacak. (14.00-Ankara)

-TÜİK, Ocak ayı Dış Ticaret Endekslerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

-TCMB, Ocak ayı Uluslararası Yatırım Pozisyonu verilerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

-İsrail'de erken genel seçim yapılacak. (Tel Aviv)

-ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif, İran'ın nükleer programına ilişkin müzakerelere devam edecek. (Lozan

-Büyük Okyanus'taki ada devletlerinden Vanuatu'yu vuran Pam kasırgasında ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. (Sidney)

GÜNCEL

-İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nü bin 202 oy alarak kazanmasına rağmen Cumhurbaşkanı'nın atamasını bekleyen Prof. Dr. M. Raşit Tükel'e destek için İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu (İMOK) bileşenleri, Beyazıt Kampüsü önünde basın toplantısı düzenleyecek. (12.30-İstanbul)

-Özel-Fotoğraf karelerinden filme yüz yıllık saygı

Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Savaşı, harbe katılan diğer milletler için de özel bir yere sahip. Türkiye'nin hemen her yerinden şehidin yattığı topraklar her yıl binlerce kişinin ziyaretine sahne oluyor. Fotoğraf sanatçısı Ünal Bilir'in, savaşın yüzüncü yılı anısına 'Time Lapse' yöntemiyle çektiği film, bu hareketliliğe dikkat çeken bir bakış açısı getirdi. Anzak askerlerinin Gelibolu'da karaya ilk ayak bastıkları yer olan Anzak Koyu'na yakın tören alanında yapılan Şafak Ayini (Töreni) ve ziyaretçilerin sirkülasyonunun filmi, büyük savaşın farklı bir boyutunu gözler önüne serdi. (İstanbul)

-TOFAŞ, Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından kullanılmak üzere Valiliğe araç teslim edecek. (10.00-Bursa)

SPOR

-İstanbul'un ev sahipliğinde yapılacak 50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nın tanıtım toplantısı, Türkiye Spor Yazarları Derneği Sosyal Tesisleri'nde, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, milli sporcular ile antrenörlerin katılımıyla yapılacak. (10.30-İstanbul)

-Süper Lig'in 25. Haftası'nda Kasımpaşa'ya konuk olacak Galatasaray, bu maçın hazırlıklarına yapılacak antrenmanla devam edecek. (11.30-İstanbul)

-Fenerbahçe ve Beşiktaş, Süper Lig'in 25. Haftası'nda Kadıköy'de oynanacak derbi maçın hazırlılarına, yapacakları antrenmanla devam edecek.

-Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanş maçlarında Monaco-Arsenal (3-1) ve Atletico Madrid-Bayer Leverkusen (0-1) karşı karşıya gelecek.

-Bursaspor, ligin 25. haftasında deplasmanda oynayacağı Sivasspor maçı hazırlıklarını, yapacağı antrenmanla sürdürecek. (16.00-Bursa)


CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER