Cihan Haber Ajansı Gündemi


İSTANBUL (CİHAN)- - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda misafirlerini ağırlayacak. Erdoğan, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Selim Cuburi ve Meksika Eski Cumhurbaşkanı ve Küresel İklim ve Ekonomi Komisyonu Başkanı Felipe Calderon'u ayrı ayrı kabul edecek. (13.00-15.30-16.30-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Karapınar ilçesinde, Milli Savunma Bakanlığı Atış Test ve Değerlendirme Merkezi'nin açılış töreni ile Tarım Fuarı'nın açılış törenine katılacak. (11.30-14.00-Konya)

POLİTİKA

- TBMM'de CHP'nin parti grubu toplanacak. (13.30-Ankara)

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu toplantısına katılacak. (10.00-Ankara)

- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde düzenlenecek 'Kent İçi Ulaşım Çalıştayı'na katılacak. (09.30- İstanbul)

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Adana'ya geliyor. Bozkır, ilk olarak Adana Valiliğini ziyaret edecek. Daha sonra İl Kültür Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen bir programa katılacak olan Bakan Bozkır, Avrupa Birliği'ne Üyelik Süreci ve Türkiye'nin Yeni AB Stratejisi konulu 'sivil toplumda diyalog' toplantısına geçecek. (10.00-10.30-14.00-Adana)

EKONOMİ

- İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin(İHKİB) destek verdiği Marmara Grubu Vakfı tarafından bu yıl 18. düzenlenecek Avrasya Ekonomi Zirvesi'nin tanıtım toplantısı düzenlenecek. (10.00-İstanbul)

DÜNYA

- Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Fransa'yı ziyaret edecek. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande bir araya gelecek. (Paris)

- ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'da Afganistan Devlet Başkanı Eşref Ghani ve İcra Kurulu Başkanı Abdullah Abdullah görüşecek. (Washington)

- Yemen'deki siyasi krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Sana)

- Senegal eski cumhurbaşkanının oğlu Karim Wade, yolsuzluk suçundan altı yıl hapse mahkum edildi. Gelişmeler takip ediliyor. (Dakar)

GÜNCEL

- Mersin'de tutuksuz yargılanan 25 emniyet mensubunun ilk duruşması 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak. (09.00-Mersin)

- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde, Orhan Koloğlu'nun konuşmacı olarak katılacağı programda basın-iktidar ilişkilerini masaya yatıracak. (18.00- İstanbul)

- Kadir Has Üniversitesi'nin kurucusu iş adamı Kadir Has'ın vefatının 8 yılında düzenlenecek '11. Kadir Has Ödülleri' törenle sahiplerine verilecek. Törende, sosyolog Şerif Mardin de konuşma yapacak. (10.30- İstanbul)

SPOR

- A Milli Takım, Hollanda ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına Almanya'da yapacağı antrenmanla devam edecek. (16.30-Marienfeld) CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER