Çıray: AKP'li İçten. IŞİD'ci anlayışıyla kızlarımızın kıyafetine karıştı

Çıray: AKP'li İçten. IŞİD'ci anlayışıyla kızlarımızın kıyafetine karıştı

İzmirlilerle ilgili tweetlerinde Haşhaşilerin başkenti ilan eden, CHP'li İzmirli gençlerin özgürlük anlayışlarını da, "Son derece açık giyinmek, kafayı çekmek, sabaha kadar eğlenmek" şeklinde niteleyen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'e, CHP'li vekiller ve gençler tepki gösterdi. İçten'in hakaretlerini misliyle iade ettiğini belirten CHP Milletvekili Aytun Çıray, "IŞİD'ci zihniyete yakışan belden aşağı ahlâk anlayışıyla genç kızlarımızın kıyafetine karıştı." dedi. Milletvekili Musa Çam ise, "İzmirliler, Cuma İçten gibi Haşhaşilere gereken cevabı sandıkta verecektir." şeklinde konuştu. İçten'in sözlerini yargıya taşıyacaklarını belirten CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Evsen de, "Haddini bil." diyerek, İzmirlilerden özür dilemeye davet etti.

AK Parti Milletvekili İçten'in, seçim çalışmalarına destek vermek için geldiği İzmir'den ayrıldıktan sonra düşüncelerini, "İzmir'den notlar" başlığı altında Twitter hesabında yazmıştı. CHP milletvekilleri Çıray, Çam ve partili gençler, bir basın toplantısı düzenleyerek İçten'e tepki gösterdi. Çıray, "İzmir medeniyeti, IŞİD destekçisi, barbar AKP zihniyetinin bir kere daha nefret dolu saldırısına maruz kaldı. AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Twitter'dan İzmirlilere duyduğu hıncı tam 33 hakaret tweetiyle kustu. Cuma İçten, IŞİD'ci zihniyete yakışan belden aşağı ahlâk anlayışıyla genç kızlarımızın kıyafetine karıştı. Onları açık saçık giyinmekle suçladı. Gençlerimizin özgürlük anlayışlarının kafayı çekmek, sabahlara kadar eğlenmekten ibaret olduğunu ileri sürdü. İzmir'in Haşhaşilerin başkenti olduğunu belirtti." dedi. Özellikle sonuncu hakareti kendisine misliyle iade ettiğini belirterek, "Bütün bu hakaretler, haşhaş çekip kendisiyle birlikte masum insanları öldüren IŞİD'ci bir intihar bombacısının zihin haritasını ortaya koymaktadır. Adamın adeta haşhaş çekmekle açıklanabilecek kafa karışıklığı o kadar dehşet verici ki bir taraftan AKP'nin hiç kimsenin yaşam tarzına karışmadığını iddia ediyor, kendi söylediklerinin düpedüz İzmirlilerin hayat tarzına açık bir müdahale ve saldırı olduğunu göremiyor." dedi. Bu kişinin sadece gençlerin yaşam tarzına karışmakla kalmadığını, İzmirli ana babalarla çocuklarının ilişkilerine bile karıştığını ifade eden Çıray, "Neymiş, İzmirli ailelerin kendileri bile bu durumdan şikayetçiymiş. Sen kim oluyorsun, ne hakla İzmirli ana babaların evlatlarına karışıyorsun?" diye konuştu. Bu zihniyetin IŞİD'in izdüşümü olduğunu öne seren ve İzmirlilere yönelik saldırısının İzmir'in hayat tarzına müdahale arzusuyla sınırlı kalmayacağını iddia eden CHP Milletvekili Çıray, "Bu şeytani zihniyetin temsilcisine göre İzmir'i ayakta tutanlar Anadolu'dan gelenlermiş. Bu kafa, İzmir'in temsil ettiği medeni değerlerin ve ufkun ne kadar kapsayıcı ve kuşatıcı olduğunu göremiyor, çünkü herkesin kendisi gibi nefret dolu, dışlayıcı bir canilik ideolojisinin peşinden gittiğini düşünüyor. İzmirlilerle kente nispeten daha sonraki dönemlerde yerleşmiş vatandaşlarımız arasında ahlâki, siyasi ve dini ayrışmanın tohumlarını ekmek istiyor. Bu zihniyetin sonuçlarını Irak'ta, Libya'da ve nihayet Suriye'de gördük." şeklinde konuştu. AK Parti İzmir İl Başkanı'nın, durumu kurtarmak için bu kişiyi eleştirdiğini, adeta partisi adına özür dilediğini ancak gelinen noktada bunun hiçbir anlamı olmadığını söyleyen Çıray, bütün sivil toplum kuruluşları ve belediyelerin harekete geçmesi gerektiğini savundu. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 24 Mayıs'ta Gündoğdu Meydanı'nda yapacağı mitingde İzmirlilerden özür dilemek zorunda olduğunu sözlerine ekledi.

'İZMİRLİLERİN TAMAMI YARGIYA TAŞIMALI'

Bir gazetecinin, Milletvekili İçten'in sözlerini yargıya taşıyıp taşımayacakları sorusuna ise Çıray, "Bunu bence her İzmirli yapmalı, çünkü bu siyasetüstü bir hadise. Tüm İzmirliler bu işe sahip çıkmalı ama esas olan mahkumiyet, milletin vicdanında ve sandıkta olmalı." cevabını verdi.

'İZMİRLİLER CUMA İÇTEN GİBİ HAŞHAŞİLERE SANDIKTA CEVAP VERECEKTİR'

CHP Milletvekili Musa Çam da, "Kaçak sarayın sakini, dünün başbakanı, bugünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'le ilgili, 'Gavur İzmir' dediğini hepimiz biliyor ve hatırlıyoruz. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanı, 'İzmir'in farklı bir dindarlık anlayışı var.' dedi, yani İzmir'i yeteri kadar dindar bulmayan bir Diyanet İşleri Başkanı da böyle bir söylemi gerçekleştirmiştir." dedi. Son olarak İzmir'i ziyaret eden Cuma İçten'in de aynı söylemde bulunduğunu ifade eden Çam, "İzmir'den ayrıldıktan sonra Twitter hesabından, gençlerimizin ve kadınlarımızın kılık kıyafetleriyle ilgili düşüncelerini öğrenebiliyoruz. Cesareti varsa burada gezdiği yerlerde gençlerimizin, kadınlarımızın yüzüne söylemeliydi ama bu medeni cesareti gösteremedi. İzmirlilere seslenmek istiyorum, sizler cumhuriyetin ve Atatürk'ün İzmir'i ne kadar sevdiğini biliyorsunuz. İnanıyoruz ki İzmir'de yaşayanlar, 7 Haziran'a bir kere daha Cumhurbaşkanı'na, Diyanet İşleri Başkanı'na ve Cuma İçten gibi Haşhasilere gereken cevabı sandıkta verecektir." diye konuştu.

'HADDİNİ BİL VE İZMİRLİLERDEN ÖZÜR DİLE'

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Evsen ise AK Parti Milletvekili İçten'in İzmir'in yaşam tarzına, giyimine kuşamına, nasıl eğleneceğine kadar kışkırtıcı ve hakaretvari sözlerinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Evsen, "Malum vekil, haddini aşarak İzmirlilere Haşhaşi demiştir. İzmir inançlı inançsız, başörtülü veya başörtüsüz diye ayırmadan laikliğe, demokrasiye, cumhuriyet değerlerine inanan ve sahip çıkan gençler ve yurttaşlarıyla hoşgörülü, saygılı, dünyaya kucak açan İzmirdir." dedi. Bu sözleri kesinlikle kabul etmediklerini belirten Evsen, "Bu zihniyet, malum zihniyettir. Tüm CHP'li gençler ve İzmirliler olarak diyoruz ki haddini bil ve tüm İzmirlilerden özür dile. İzmir, yaşayan ve yaşanacak bir şehirdir. Biz malum zihniyete meydan okuyoruz." dedi. Evsen, seviyesiz sözlerin söyleyen kişinin yanına kâr kalmaması için yargı yoluna başvuracaklarını da belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Çıray: AKP'li İçten. IŞİD'ci anlayışıyla kızlarımızın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER