Çocuğun yüzüne sülfürik asit atmış

Çocuğun yüzüne sülfürik asit atmış

Ataşehir'de, bir restoranda 3 yaşındaki Yaman K.'ya kimyasal madde atan Chan A. adliyeye sevk edildi. Cihan A.'nın, çocuğun ailesi ile yemeğe gittiği, oyun oynayan Yaman K'nın yüzüne kimyasal maddeyi attıktan sonra tekrar yemek masasına döndüğü belirtildi.

Restoranda 3 yaşındaki Yaman K'nın yüzüne kimyasal madde atılmasıyla ilgili soruşturmada ilginç detaylar ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Yaman K'nın teyzesinin eşi Cihan A.'nın olayı kıskançlık yüzünden gerçekleştirdiğini söylediği belirtildi.

İddiaya göre, Yaman K., avukat olan annesi Işıl Güven ve akrabaları olan birkaç aile ile yemeğe gitti. Yemeğe gidenler arasında Yaman K'nın teyzesi ve teyzesinin eşi Cihan A. da vardı. Annesi ve akrabaları yemek yerden çocuk oyun pistine geçti. Çocuklar oyun oynarken bir kişi Yaman K.'nın üzerine kimyasal madde attı. Diğer çocuklar da bu maddeden kısmen etkilendi. Yaman K. hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Polis yürüttüğü soruşturma kapsamında Cihan A'yı gözaltına aldı. Cihan A. ifadesinde, kendisinin de aynı yaşlarda çocuğunun olduğunu ancak bütün ilginin Yaman K.'ya gösterildiğini, olayı da kıskançlık yüzünden gerçekleştirdiğini anlattı.

Verdiği ifadeye göre Cihan A., yemeğe gelmeden önce, evindeki boya çalışmasında ustaların bıraktığı malzemeler içinden bir miktar boyayı diş macunu tüpüne doldurdu. Amacı, boyayı Yaman K.'nın yüzüne püskürterek arkadaşları içinde küçük düşürmekti. Yemek sırasında tuvalete gittiğini belirterek masadan kalkan Cihan A., oyun alanında cebinden çıkardığı diş macunu tüpünü yeğeni Yaman K.'nın yüzüne püskürterek yine kalktığı masaya geri döndü.

Ancak polis, yaptığı araştırmada konunun daha farklı olduğunu tespit etti. Diş macunu tüpüne konulan sıvının sülfürik asit olduğu ve içerisinde boya malzemesi bulunmadığını ortaya koydu. Bu bilgilerin ardından restoranın çevresindeki iş yerlerinin güvenlik kamera kayıtları da incelemeye alınınca olayın ayrıntıları da ortaya çıktı. Cihan A.'nın, olayın hemen ardından restoranın yakınındaki benzinlik marketinden alışveriş yaptığı sırada görüntülerine de ulaşıldı. Şüpheli burada kırmızı gömleği ile tespit edildi.

Yapılan çalışmaların ardından şüphelinin, diş macunu tüpü içine sülfürik asidi bilerek koyduğu, olayı gerçekleştirdikten sonra yemek masasına geldiği, ancak olayın fark edilmesinin ardından yeni bir plan yaptığı iddia edildi. Oyun alanında tüpü Yaman K.'ya sıkarken görevli kadın tarafından yüzünün görüldüğünü bildiği için şüphelinin, derhal nöbetçi eczane aradığı, bulamayınca da benzinlik marketine giderek oradan yeni bir diş macunu aldığı öne sürüldü. Olayda kullandığı asitli tüpü çöpe atan şüphelinin, yeni diş macununun kabını da çöpe atarak tüpünü cebine koyduğu anlaşıldı. Benzinlikte üzerinde kırmızı gömleği ile görülen şüphelinin, elindeki sülfürik asit sıçradığı için yanan gömleğini çıkarıp attığı, montu ile önünü kapatarak yemek masasına tekrar geldiği belirlendi. Burada şüphelinin, görevli kadının ifadesi ile polis tarafından yakalanması halinde cebinden gerçek diş macunun bulunmasını, böylece delili de yok etmeyi amaçladığı belirtildi.

Olayın ardından 5 gün sonra gözaltına alınan şüpheli Cihan A.'nın, ifadesinde yeğeni Yaman K.'ya gösterilen ilgiyi kıskanıp, kendi çocuğuna ilgi gösterilmediği için onu arkadaşlarının yanında küçük düşürmek için böyle bir şey yaptığını söylediği belirtildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan Cihan A., çelik yelek de giydirilerek yoğun güvenlik önlemleri altında Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Polis, uluslararası bir bilişim şirketinde pazarlama müdürü olarak çalışan, aynı zamanda bilgisayar mühendisi olan Cihan A.'nın, kameralara yapılan müdahalede rolü olup olmadığını da soruşturma kapsamında araştırıyor. Ayrıca restorandın güvenlik kamera kayıtlarının tutulduğu bilgisayar hard diskleri de her ihtimale karşı incelemeye alındı.
CİHAN
<< Önceki Haber Çocuğun yüzüne sülfürik asit atmış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER