Çocuklara 112 acil eğitimi verildi


Erzurum'da 'Acil Sağlık Hizmetleri Haftası' dolayısıyla, 'Yaşama Yol Ver' sloganı kapsamında ilköğretim ve anaokulu öğrencilerine, acil yardım hizmetleri ve acil durumlarda yapılması gerekenler anlatıldı.

Yakutiye ilçesindeki İnönü İlköğretim Okulu ve anaokulu öğrencilerine İl Sağlık Müdürlüğü tarafından '112 Acil sağlık hizmetlerinin amacı, 112 acil sağlık hizmetine nasıl ulaşılır, ambulans ekibi nedir, 112 acil sağlık ekiplerini hangi durumlarda aramalıyız' konularında bilgi verildi. İnönü İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Erzurum Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik ve 112 Acil sağlık hizmetlerinde çalışan doktorlar, Acil tıp teknisyeni ve paramedik personel katıldı.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, "Toplumumuzda 112 arama bilincini artırmak için özellikle bizim geleceğimizin mimarları olacak çocuklara eğitim vermeyi amaçladık. Sağlık Bakanlığı'nca bu yıl özellikle 'Hayat için yaşama yol ver' ve 'Hayat Kurtarmaya Sen de Yardımcı ol' kampanyası başlatılmıştı. Bu kapsamda biz de birinci sınıf ve ana sınıfı öğrencilerine hedef kitle olarak, 112 ne iş yapar, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni nasıl aramamız lazım, 112 hangi durumda aranır gibi temel bilgiler verdik." dedi.

112 Acil Komuta Merkezi İl Ambulans Servisi eğitim sorumlusu Dr. Esra Eryevgi, çocuklara sinevizyon eşliğinde acil sağlık hizmetlerini anlattı. Teorik bilgilerin ardından, öğrenciler salon dışında 112 ambulansların içine girdi ve görevlilerden bilgiler aldı. Ardından çocuklara şapka ve boyama kitabı gibi eğitici hediyeler verildi, hatıra resmi çekildi. CİHAN
<< Önceki Haber Çocuklara 112 acil eğitimi verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER