Çocukları obeziteden bisiklet koruyacak

Çocukları obeziteden bisiklet koruyacak

Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan 'Okullarda Fiziksel Aktivitenin Arttırılması' işbirliği protokolü çerçevesinde okullara bisiklet dağımı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz mayıs ayında dağıtımı yapılan 200 bisikletin ardından bu kez de 50 bisiklet dağıtıldı.

Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi'nde düzenlenen bisiklet dağıtım törenine Belediye Başkan Yardımcı Ahmet Özaydın, Sağlık Müdürü Dr. Adil Kaya, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sami Hizmetli, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç ile bisiklet dağıtımı yapılacak okul öğrencileri ve idarecileri katıldı.

Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 'Okullarda Fiziksel Aktivitenin Artırılması İşbirliği Protokolü' kapsamında 50 adet bisiklet dağıtımı yapıldığını belirterek, "Bu vesileyle okullarda sağlık için spor yapma bilinci ve kültürünü oluşturmak, bu farklılığı geliştirmek, artırmak amacındayız. Sağlık Bakanlığı bu kapsamda uyguladığı sayısız programlardan bir tanesi Türkiye'nin 'Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' çerçevesinde özellikle Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullardaki ortaokul düzeyindeki sınıflarda böyle bir program yürüterek, onları spora özendirmeye çalışıyor. Böylelikle gelecekte sağlıklı nesiller bireyler yetişmesi planlanıyor." diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise toplumda iletişim araçlarının ve imkânların gelişmesiyle beraber hareketliliğin azaldığına dikkat çekerek, "Obezite sorun olarak karşımıza çıktı. Bu kez de insanlar yemeğe para verirken kilo vermeye de para verir hale geldi. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı da okullarda bisiklet dağıtarak çocuklara sporu alıştırmak ve özendirmeyi amaçlıyor." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından il protokolü bisikletleri okul idarecileri ve öğrencilerine teslim etti. 4 Eylül, Vali Aydın Güçlü ve Yavuz Selim Ortaokullarına teslim edilen bisikletlerle çocukların beden eğitim derslerinde ve boş vakitlerinde bisiklet kullanarak spor yapma imkanı bulacağı kaydedildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Çocukları obeziteden bisiklet koruyacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER