Davutoğlu'dan balkon konuşması

AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu 1 Kasım 2015 seçimleri sonrası açıklama yapıyor.

Davutoğlu'dan balkon konuşması

Başbakan Davutoğlu, Konya'daki ilk seçim değerlendirmesinin ardından Ankara'ya geldi. Davutoğlu,  AKP Genel Merkezi önünde toplanan kalabalığa konuşuyor.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarının satır başları:

Size Hz. Mevlana'nın selamlarını getirdim.

Kendileri gurbette olup da yürekleri bu toprakta olan bütün vatandaşlarımıza Tokyo'da Berlin'de Saray Bosna'da bizleri gözyaşlarıyla dualarıyla izleyen bütün gönüldaşlarımıza selam olsun.

Bu partinin kurucu genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir kez daha selam ediyorum.

Tercihleri ne olursa olsun bütün vatandaşlarımıza selam ediyorum. Sandıklarını terk etmeyen yürekli sandık müşahitlerimize 
selam ediyorum.

Sizler iradenize sahip çıkarak barışı sağ duyuyu seçtiniz. Orta Doğu'da değil bütün dünyada barışı hakim kılmak için oylarınızı kullandınız o ak pusulada AK Parti'ye mührü vuran ak ellerinize teşekkür ediyorum. O elleri bir kez daha barış için kaldırmaya davet ediyorum.

2002'den bu yana sahip çıktığınız partinize evlatlarınıza yine sahip çıktınız. Biz var oldukça AK Parti var olacak dediniz. Sizler ülkemiz üzerinde oynanan oyunları gördünüz bozdunuz. Biz burada olacağız kıyamete kadar buradayız dediniz. Sizler, o sandıklara sadece eski Trükiye'nin partilerini değil terörü, kaosu istikrarsızlığı gömdünüz. 780 bin km karenin tamamında oylarını arttırarak oylarıyla tek başına iş başına dediniz.

Hiç vakit kaybetmeden seherle birlikte iş başına diyoruz. Allah sizlerden razı olsun.

Allah gönülden gelen bu tekbirleri bu semada hiç eksik etmesin.

Türkiye 7 Haziran seçimlerinden sonra bir dizi komplonun hedefi haline geldi. Birileri AK Parti'nin tek başına iktidar olamamasını fırsat bilerek yola çıktı. Biz 7 Haziran akşamı sizin huzurundaydık. Bizim milletin iradesine saygımız sonsuzdur dedik. Hükümeti iktidarsız bırakmayacağız ve ne olursa olsun 2023 hedeflerine ulaşacağız dedik. Sözümüzü tuttuk mu? Şahit misiniz?

Saygıların açılmasından itibaren kaygı yerini umuda bırakmıştıt. Türkiye artık gelecek hedeflerine odaklanmalı. Büyük hedefleri hayata geçirmek için gece gündüz çalışacağız. Milletimiz güven istediğini açık bir şekilde ortaya koymuştur. Milletimiz konuşmuş dünya duymuştur.

Herkesin hukukun güvence altındadır. 78 milyonun hukuku mutlak suratle korunacaktır. Türkiye daha güzel daha muktedir daha şefkatli daha güçlü olacaktır.

Türkiye demokrasiyşe, kalkınmaya büyümeye devam edecektir. Buna destek veren tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Türkiye'yi her türlü kutuplaşmadan her türlü gerilimden çıkaracağız. Sandıktan ne istedini açıkça söyleyen yurttaşlarım müsterih olsun. Bugün coşku sizin hakkınız ama her zaman coşkuyu vakarla yaşayacaksınız.

Bu seçimde Türkiye, milletimiz kazanmıştır, demokrasimiz kazanmıştır. Bütün vatandaşlarımız emin olsunlar. Siz 7 Haziran'da bu meydanda toplanarak dik durarak bugünkü zaferi aslında o gün akşam bize müjdelediniz. Bu vakarla bu kararlılıkla hareket ettiniz ve vakarınızı hiç bir şartta bozmadınız.

Türkiye bu sonuçla ayaklarına vurulmak istenen prangaya cevap vermiştir. Kazanan gençlerdir, öğrencilerdir, engellilerdir, çiftçilerdir, emeklilerdir.

Bugünün kazananları mazlumlardır.

7 Haziran'daki mesajı da bugün mesajınızı da aldık. Bugünden sonra da toplumun her kesimini kucaklaşmaya devam edeceğiz.

Biz bu topraklara sadece sevgi tohumları ekeceğiz. 78 milyonu kardeş dost kılacağız.

Kürdün, Türkün, Alevinin Sunninin dertlerine derman olacağız.

Eski Türkiye'nin bütün anti demokratik uygulamalarını tarihe koyduk. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım. Bugün yeni bir gündür yeni bir milattır.

Özgürlüğü de güvenliği de teminat altına alınan beni Türkiye'yi inşaa ediyoruz.

İlk günkü aşkla haydi bismillah diyoruz. Oynanmak istenen oyunu görmüş Türkiye'nin karderine sahip çıkmış aziz milletimize tahaaütte bulunuyoruz.

Kurulmaya çalılışan kumpas bir kez daha bozguna uğramıştır.

Blok siyaseti diz çökmüştür, terör siyaseti diz çökmüştür. 4 milyonu aşkın yeni oyla bizi destekleyen bütün yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ak PArti saflarına katılan seçmenlerimize de bir kez daha teşekkür ediyorum.
<< Önceki Haber Davutoğlu'dan balkon konuşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER