Davutoğlu'nun ekibi konuştu

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) istifa eden ve parti kurmak için harekete geçen eski başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakın kaynaklar, “Biz en çok AKP'den daha sonra HDP’den daha sonra MHP’den oy alıyoruz. Bu üç yerden çok oy alıyoruz.” dedi.

Davutoğlu canlı yayında istifa etti

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) canlı yayında istifa eden Ahmet Davutoğlu’nun ekim ayında Manisa’da yapacağı konuşmada önemli mesajlar vereceği belirtiliyor. 

Davutoğlu’na yakın yetkili, bazı anket sonuçlarına dair bilgiler de paylaştı.

“Bizim masamızda bizim dışımızda anket firmalarının yaptırdığı anketler var. Yüzde 8’in üzerinde gözüküyoruz. Yüzde 8,3 gözüküyoruz.” diyen yetkili, şöyle devam etti: “Ama bizim aldığımız bir duyum Saray'ın yaptırdığı anketlerde bize yüzde 5,5-6,5 gibi oy vermişler." 

"İSMİ YOK, LOGOSU YOK VE OY ORANI BU SEVİYELERDE"

Tarafsız Haber Ajansı’na mülakat veren aynı kaynak, "Bu dışarıya sızan böyleyse daha farklıdır. Daha ete kemiğe bürünmemiş, kurucular kurulu yok, ismi yok, logosu yok, tüzük yok, böyle bir ortamda bile bize herkes yüzde 5’in üzerinde yüzde 10’a yakın bir oy söyleniyorsa bu bizim millet nezdinde yer edindiğimizi gösteriyor.” dedi.

Partinin ismine ilişkin olarak ise, “İsim sonra olur. Önce tüzük çıkar, program çıkar, sonra kurucular kurulu olur, kurucular kurulundan sonra isim çıkar. Medyada çıkan isimlerin hiçbiri doğru değil.  Sayın Davutoğlu daha çok ağırlığını tüzük, program, kurucular kurulu, isim, logo bunların üzerine koyuyor.” diye konuştu.

Davutoğlu’na yakın yetkili, partinin kuruluşuna dair ise, “Belli bir tarih yok. Sosyal olaylarda bir tarih vermek doğru değil. Bakarsınız ekim ayı olur, bakarsınız kasım olur. En uygun zamanda.” cevabını verdi.
<< Önceki Haber Davutoğlu'nun ekibi konuştu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER