Demirbaş: Bu bütçe Kırşehir'e yetmez


MHP Kırşehir İl Genel Meclis Üyesi ve grup başkanı Av. Bülent Demirbaş, Kasım 2016 tarihinde kabul edilen Kırşehir 2016 yılı İl Özel İdaresi yatırım ve çalışma programı hakkında değerlendirmede bulundu. Demirbaş yaptığı açıklamada, "2016 yılı bütçesi 32 milyon lira olarak kabul edildi ancak, Kırşehir halkı, yatırım bütçesinin sadece 9 milyon 431 bin lira olduğunu bilmelidir." dedi.

Demirbaş açıklamasında şunları söyledi: "Kırşehir İl Genel Meclisi Kasım ayında toplanarak İl Özel İdaresinin 2016 yılı bütçesini görüşmelerini tamamladı. Buna ilişkin Kırşehir halkına bazı izahatlar vermek gerektiğini düşünüyorum, zira bu halkımızın hakkıdır. Geçtiğimiz yıl da İl Özel İdaresinin bütçesinde ciddi bir artış olmadığını beyan etmiştim. 2015 yılı bütçesi 26 milyon 500 bin lira olarak kabul edilmişti. Ancak 2015 yılı bütçesi 26 milyon 500 bin lira olmasına rağmen tüm giderler düşüldüğünde Kırşehir ilinde hizmet yatırımları için tahsis edilen bütçe sadece 6 bin 534 lira olmuştu. Bu geçtiğimiz yıl uzun süre tartışılmıştı. Bu yıl da ciddi bir değişme olmadı. 2016 yılı bütçesi 32 milyon lira olarak kabul edildi. Ancak yine tüm bu para yatırıma ayrılan para olarak değerlendirilmemelidir. Zira bütçenin içinde İl Özel İdare tüm personelinin maaş ve tazminatları, SGK, lojman giderleri, taşıtların bakım ve akaryakıt giderleri gibi onlarca kalem gider vardır. Hulasa Kırşehir halkı yatırım bütçesinin sadece 9 milyon 431 bin lira olduğunu bilmelidir."

'BU YILDA PARA PLANLANAN YATIRIMLARA YETMEZ'

"Bu parayla yol, asfalt, kanalizasyon, içme suyu projeleri, bakım ve onarımlar, yol levhaları, temizlik, köprü, menfez, okul v.s. gibi yatırımlar yapılması planlanıyor" sözleriyle açıklamasına devam eden Demirbaş, "Peki bu para yeter mi? Elbette hayır. Zira geçen yıl da yatırıma ayrılan para yetmemişti. Pek çok ek bütçe ve kaynak arayışına gidilmiş ancak o şekilde 2015 yılı yatırımları yapılmaya çalışılmıştı. Bu yıl da bu paranın planlanan yatırımlara yetmeyeceğini biliyoruz." şeklinde konuştu.

Bütçenin oy birliği ile mecliste kabul gördüğünü ancak geçtiğimiz yıllardaki yatırım harcamalarına dikkat çekerek genel kanaatin bütçenin yine çok yetersiz olduğu yönünde görüş bildiren Demirbaş, "Oylamada 'yetmez ama evet' dedik. Bütçe elbet kabul edilmeliydi. Ancak ek bütçe ve destek yatırımları ve destek kaynakları aranılıp bulunmasının yakından takip edileceğini de Kırşehir halkı bilmelidir. Ek yatırım bütçesinin ve ek kaynaklarının bulunarak Kırşehir halkına hizmetin aksamaması konusunda AK Parti vekili olarak seçilmiş olan ancak seçim sonrası beyan etikleri 'biz seçimden sonra artık tüm Kırşehir'in vekiliyiz' diyen vekiller Sayın Av. Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan beylere de sorumluluk düşüyor. Zira bizler yetersiz bütçe nedeniyle Kırşehir halkına hizmetin aksamaması için be açıklamaların sıkı takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Demirbaş: Bu bütçe Kırşehir'e yetmez Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER