Demirtaş'tan seçimlerle ilgili kritik açıklama

HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında yapılacak mitingleri iptal edebileceklerini söyledi.

Demirtaş'tan seçimlerle ilgili kritik açıklama

Demirtaş, "Merkez Yürütme Kurulu, 1-2 gün içinde toplanacak, tartışacak. Şahsen görüş olarak kalabalık, büyük mitingleri gerekli görmüyorum. Seçim müzikli cıvıl cıvıl bir kampanya yürütebilmeyi biz de isterdik. Bunun koşulları yok." dedi.

Selahattin Demirtaş, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden HDP milletvekili adayı Kübra Meltem Mollaoğlu'nun yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Burada açıklama yapan Demirtaş, mitingleri iptal edebileceklerini söyledi. Parti yöneticileri ile bu konunun görüşüleceğini anlatan Demirtaş, "Böyle acılı bir ortamda nasıl miting yapabiliriz ki? Kendi güvenliğimiz biz kendimiz de sağlayabiliriz. Bu konuda çok ciddi bir kaygı duymuyoruz. Tek bir kişinin canı bizim seçim başarımızdan ve mitinglerimizden çok önemlidir. Çok da gerek duymuyoruz işin doğrusu. Merkez Yürütme Kurulu, 1-2 gün içinde toplanacak, tartışacak. Şahsen görüş olarak kalabalık, büyük mitingleri gerekli görmüyorum. Seçim müzikli cıvıl cıvıl bir kampanya yürütebilmeyi biz de isterdik. Bunun koşulları yok. Bu acılı ortamda bunu yapabilmemiz mümkün de değil, doğru da değil. Partimizin Merkez Yürütme Kurulu nihai kararı verecektir. 1-2 gün içinde netleşir diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
AKP cuma gününe kadar mitingleri iptal etti

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partinin mitinglerinin askıya alındığını belirterek, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 16 Ekim Cuma gününe kadar miting yapmayacağını açıkladı.

Çelik, "Cuma günü ve sonrasındaki birkaç mitingimiziyse bir parti mitingi hüviyetinde olmaktan ziyade, rutin takvimi içerisinde, teröre karşı birlik, dirlik ve kardeşlik mitingleri olarak yapacağız" dedi.

CHP: Mitingler 14 Ekim'e kadar iptal, istifa bekliyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim mitingleri perşembe gününe kadar iptal edildi. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Başkent'in ortasında yaşanan büyük terör saldırısı sonrası yaşanan acı nedeniyle genel başkanın mitinglerinin 14 Ekim Perşembe gününe kadar iptal ettiğini açıkladı.

Tekin, yarın yapılması planlanan Konya mitingi başta olmak üzere Perşembe gününe kadar mitinglerin iptal olduğunu belirterek, "Acımız çok büyük. Bu hainlerin derhal bulunmasını, yeterli güvenlik önlemi almayan hükümet üyelerinin de derhal istifasını bekliyoruz" dedi.
<< Önceki Haber Demirtaş'tan seçimlerle ilgili kritik açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER