Deniz Baykal: Biz birbirimize mecburuz, Türkiye bize muhtaç


Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, parti içindeki farklılıklara Attila İlhan'ın sevgilisine yazdığı 'Ben Sana Mecburum' şiiri ile göndermede bulundu. Partiye katkılarında ötürü kimsenin kimseyi dışlamaması gerektiğinin altını çizen Baykal, "Partimizde katkısı bulunan herkes başımızın tacı olacak. Attila İlhan sevgilisine yazdığı şiirde 'Ben Sana Mecburum' diyor. Biz birbirimize mecburuz, Türkiye bize muhtaç." dedi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Atatürk Kültür Merkezi'nde partililerle bir araya gelen Baykal, Manavgat'ın parti içinde uzlaşma, kaynaşma, bir araya gelme, farklılıkları zengin olma konusunda Türkiye'ye model olduğunu belirtti. Manavgat'ta sağlanan bu ruhun Antalya'da da sağlanması için çalışma yapılması gerektiğinin altını çizen Baykal, ülkenin içinde geçtiği durum göz önünde bulunursa partide kimsenin kimseyi dışlama lüksüne sahip olmadığına vurgu yaptı.

Türkiye'nin CHP'ye muhtaç olduğunu savunan Baykal, şunları kaydetti: "Partimizde herkesin katkına ihtiyacımız var. Biz birbirimize mecburuz. Manavgat'ta sağlanan bu ruhu, Antalya içindeki tereddütlerden, ayrımcılıklardan ve dışlayıcılıklardan çıkaracağız. Biz birbirimize mecburuz, Türkiye de bize muhtaç. Gelin gereğini hep beraber yapalım. Partimizde her bir birikime ve her yeteneğe sahip çıkalım. Katkısı olanları baş tacı yapalım. Hiç kimse ben kendi çıkarıma göre 'belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve milletvekilliği belirlerim' diyemeyeceği, 'ben yaparım' dediğinde de hesabının sorulduğu bir CHP inşa edersek işte o zaman partimiz tarihin görevini yerine getirecek."

SEN BULUNDUĞUN YERİN HAKKININ GÜVENİNİ VER YETER

Deniz Baykal, sağdan oy almak için parti vitrininde de 'sağdan adamlar olsun' denilerek toplumun ikna edilemeyeceğini ifade etti. Baykal, toplumun ikna etmenin yegane yolunun partinin değerlerinin kapı gibi arkasında durmakla mümkün olacağının altını çizdi. Partide en büyük sıkıntılardan birinin de güven eksikliği olduğunu, bunun nedenin de iyi ve doğru bilinen herşeyin yanında yer alınarak toplumun ikna edileceği yanlışlığı olduğunu belirtti. Baykal, şöyle konuştu: "Partimizde birde güven eksikliği var. O da şundan kaynaklanıyor; doğru bildiğimiz her şeyin yanında yer alırsak toplumu ikna edeceğimize düşünüyoruz. Halbuki kendi anlayışımızın gereği neyse onun arkasında kararlılıkla durulması gerekir. Olayı sağ sol diye ideolojik görmek bir çıkış yolu değildir. Ben de zaten sağdan da oy alamıyorum sağdan da vitrinime falan kişiyi koyayım güçlenirim, yok öyle bir şey. Sen bulunduğun yerin hakkının güvenini ver yeter. Çünkü Türkiye'nin bu çizgiye ihtiyacı var." CİHAN
<< Önceki Haber Deniz Baykal: Biz birbirimize mecburuz, Türkiye bize muhtaç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER