Destici, kurban derisi toplayanların korkutulmasını ayıpladı ve kınadı


BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, kurban derilerini vakıf ve derneklere vermek isteyen vatandaşların 'teröre yardım ve yataklık' baskısıyla korkutulmalarını ayıpladı ve kınadı.

Destici, "Geçmişte 28 Şubatçılar ya da ondan önce Türkiye'yi yöneten vesayetçi zihniyet, kurban derilerinin tek bir elde toplanması için büyük bir baskı uyguluyordu. Ve farklı derneklere, vakıflara, camilere verenlerin hakkında da yasal işlem yapıyordu. O gün nasıl ayıplıyor ve kınıyorsak bugün de yapılan uygulamaları aynı şekilde ayıplıyoruz ve kınıyoruz. Başta ülkeyi yönetenleri adaletli olmaya ve vatandaşları arasında ayrım yapmamaya davet ediyoruz." dedi.

Genel merkezde partililerle bayramlaşma etkinliğine katılan Destici burada yaptığı konuşmada, ülke gündemini değerlendirdi. Destici, kurban derilerini vakıf ve derneklere vermek isteyenlerin 'teröre yardım ve yataklık' baskısıyla korkutulmaya çalışılmasının sorulması üzerine şu karşılğı verdi: "Bu uygulamaları yanlış görüyorum. Elbetteki devlet, İçişleri Bakanlığı kimin kurban derisi topladığını bu derilerinin akıbetinin ne olduğunu nereye gittiğini takip eder. Ama yasalar çerçevesinde kurulmuş vakıflar, dernekler İçişleri Bakanlığı'ndan kurban derisi ya da kurban bağışı toplama yetkisi almışsa artık bunlar arasında ayrım yapılmaması ve devlete düşen bunları güvenli bir şekilde toplanmasını sağlamak olmalıdır. Ama maalesef bir ayrımcılık, haksızlık, adaletsizlik var. Geçmişte 28 Şubatçılar ya da ondan önce Türkiye'yi yöneten vesayetçi zihniyet, kurban derilerinin tek bir elde toplanması için büyük bir baskı uyguluyordu ve farklı derneklere, vakıflara, camilere verenlerin hakkında da yasal işlem yapıyordu. O gün nasıl ayıplıyor ve kınıyorsak bugün de yapılan uygulamaları aynı şekilde ayıplıyoruz ve kınıyoruz. Başta ülkeyi yönetenleri adaletli olmaya ve vatandaşları arasında ayrım yapmamaya davet ediyoruz. "

SEÇİM SANDIKLARININ TAŞINMASI

BBP olarak 81 il 85 seçim çevresinde kendi parti logo ve adayları ile seçime katıldıklarını belirten Mustafa Destici, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesinde belirli yerlerde sandık kurulamaması, güvenlik açısından oy kullanılamayacağı ya da baskı ile karşılaşılacağı gibi endişeler olduğuna işaret etti.

Destici, "Bundan dolayı da bazı mahalle, köy ve ilçelerde sandık kurulmayıp bunların yan mahalle ya da ilçe merkezlerine taşınması söz konusu. Biz isteriz ki Türkiye'yi yönetenler keşke ülkenin her bir karışında, noktasında güvenliği sağlayabilmiş olsalardı da bugün bunları yaşamıyor olsaydık." dedi.

"BAŞBAKAN İLK BAKANLAR KURULU'NU DİYARBAKIR'DA, ŞIRNAK'TA, CİZRE'DE TOPLASIN"

"Geçmişte muhalefeti Sivas'ın ötesine geçemiyorsunuz diye suçlayanlar, alay edenler, dalga geçenler ama bugün kendileri de oralara gidemeyecek vaziyette." diye konuşmasını sürdüren Destici, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na şu tavsiyede bulundu:
"Önümüzdeki ilk Bakanlar Kurulu'nu Diyarbakır'da, Şırnak'ta, Cizre'de toplasın. Ve terörün kol gezdiği yerlerden, ülkenin tüm kesimlerine mesaj versin. Ama hükümet her alanda olduğu gibi bu alanda da başarısız olmuştur ve ülkemizin maalesef güvenliğini sağlayamamıştır. YSK da sonuçta yine hükümetten gelen bir takım telkinlerle bazı beldelerde, ilçelerde, mahallelerde sandık kurmayıp hemen onun yanındaki mahallelerde sandık kurma yoluna gidecektir, bu aşikardır. Artık yapılabilecek bir şey kalmamıştır."

BBP lideri Destici, bayramın 3. günü Sivas Belediyesi Nikah Salonu'nda, 4. günü de İstanbul Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde bayramlaşma ve aday tanıtımı toplantılarına katılacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Destici, kurban derisi toplayanların korkutulmasını ayıpladı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER