Devletin yaptığı deprem konutları da yıkıldı

Adıyaman Samsat’ta 5.5 büyüklüğünde meydana gelen depremde, devlet eliyle inşa edilen deprem konutları da yıkıldı.

SHABER3.COM

1998 yılında evleri baraj suyu altında kalan Samsatlıların, yeni Samsat’ta devlet eliyle yapılan konutları da depremle yıkıldı.

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 4 mahalle ve 16 köyde evleri kullanılamaz hale getiren 5.5 büyüklüğündeki deprem, devletin afadzedeler için yaptığı konutları gündeme getirdi. Tarihi Samsat ilçesinin 1998 yılında Atatürk Barajı’nın gölünün altında kalmasıyla Adıyaman’ın batısına yeni Samsat inşa edilmişti ancak bu evler ilk sarsıntıda büyük hasar gördü. 30 kişinin yaralandığı depremde hasar gören evlerin tamamı, yeniden inşa döneminde yapılan konutların olması dikkat çekti.

‘Zemin uygun değil’

İlçe sakinleri, depremden önce de konutlarda çatlakların olduğunu söyledi. İlçenin şu an bulunduğu yere mühendislerin zamanında yapım izni vermemesine rağmen “Yapım için uygundur” raporunun hazırlatıldığı iddia edildi. 

‘Konutlar verildiğinde sağlam değildi’

Depremden önce de evlerinde çatlaklar olduğunu, müracaatlarından sonuç alamadıklarını ifade eden ilçe sakinleri, “Gördüğünüz gibi bu deprem ile birlikte perişan haldeyiz. Şuan çadır altında kalıyoruz. Derdimize bir çare bulsunlar. Ben emekliyim, bize yardım etmeseler emekli maaşımla kira parası dahi veremem.” dedi.

Hasar tespiti çalışmalarının sürdüğü Samsat ve köylerinde, ilçe sakinleri AFAD tarafından verilen çadırlar da yaşamlarını sürdürüyor.
<< Önceki Haber Devletin yaptığı deprem konutları da yıkıldı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER