Doktor cinayetine tıp fakültesi öğrencilerinden tepki


Samsun'da özel bir hastanede kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak görev yapan Opr. Dr. Aynur Dağdemir'in görev sırasında öldürülmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan Atasagun Topluluğu da yaşanan olayı kınadı.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Acil Servisi önünde düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda öğrenci katıldı. Grup adına konuşan Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Bahadır Kılıç, Dağdemir'in görevi başında katledildiğini hatırlatarak, "Ne hazindir ki her gün bir arada çalıştığı iş arkadaşları Dr. Aynur'un yaralanmasına üzüldüğü anlarda aynı zamanda olayın failini hayata geri döndürmek için çaba sarf ediyordu." dedi. Kılıç, "Doktor Aynur ilk değildi. Şuan bulunduğumuz hastanede yıllarca görev yapmak suretiyle uzman hekim olan Ersin Arslan ağabeyimiz bir hasta yakını tarafından yok yere hayatından olmuş, görevi başında katledilmiştir. Vefatının ardından 3,5 yıl geçmesine rağmen ne Ersin Arslan'ın yaşamından olması ne de bir başka şiddet olayı, sağlıkta şiddeti durduracak bir ibret vesikası olamamış, üzerine yenileri eklenmiştir." diye konuştu.

Tıp öğrencileri olarak her gün ayrı bir hekime şiddet haberini izlediklerini kaydeden Kılıç, "Kendi öğrenim hayatımızda da maalesef şiddete maruz kaldığımız bir dönemde insanlara şifa olmanın hayaliyle, idealist düşüncelerle tıp eğitimi almaya çalışıyoruz. Bizler 12 yıllık eğitim hayatımıza 6 yıl daha sürekli, yoğun tempolu ve zorlu bir eğitimle devam edip, sadece insanlara hizmet vermek ve mesleğimizin hakkını yerine getirmek gayesiyle adımlar atıyoruz." şeklinde konuştu.

"ŞİDDET HEKİMLER AÇISINDAN BİRİNCİ DERECE MESLEKİ RİSK"

Yaşam hakkını ortadan kaldıracak boyuta ulaşan şiddetin artık hekimler açısından birinci derece mesleki risk olduğunu vurgulayan Bahadır Kılıç, "Farkında olmanın yetmediği ve çözüm için sorunun temel nedenlerinin ortadan kaldırılmasının şart olduğu noktaya gelinmiştir. Tüm kurum ve kişiler bu noktada artık birlikte çaba harcamak zorundadır. Sağlık bakanlığı ve Tabipler Birliği hiç değilse bu konuda kavga etmekten geri durmalı ve ortak bir tavır sergilemelidir. Doktor Aynur ilk değildi, umulur ki son olsun. Ancak şiddete kurban giden son hekim olması ve bu garabete yeni kurbanların verilmemesi, artık iyi niyetli temennilerle geçiştirilecek bir durum değildir." açıklamasında bulundu.

Açıklamanın ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve şehitler için dua edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Doktor cinayetine tıp fakültesi öğrencilerinden tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER