Drone havalimanında uçağın üstünden geçti

Drone havalimanında uçağın üstünden geçti

Atatürk Havalimanı'nda uçakların uçuş güzergahlarında drone olarak bilinen kameralı uzaktan kumandalı helikopterlerin uçurulması tüm uyarılara rağmen devam ediyor. Son olarak bir yolcu uçağının pilotu inişe 300 metre kala üstünden bir drone geçtiğini söyledi.

İstanbul Atatürk Havalimanı üzerinde tüm önlemlere ve uyarılara rağmen drone tehlikesi devam ediyor. Kısa bir süre önce Atatürk Havalimanı'nda tel örgülerin üzerine İngilizce ve Türkçe yazılan 'Drone Uçurmak Yasaktır' levhası konulmuştu ancak bu levhalar da drone tehlikesini önleyemedi. Yapılan haberler, uyarı levhaları ve yaptırımlara rağmen drone uçuranlar, hava trafiğini tehlikeye düşürüyor. Son olarak bir uçağının pilotu, hava trafik kontrol merkezi ile bağlantıya geçerek bin feetlerde (300 metrelerde) üstünden bir drone geçtiğini söyledi. Bunun üzerine hava trafik kontrolörü de hemen durumu rapor edeceği cevabını verdi.

Pilotla kule görevlisi arasında şu diyalog yaşandı:

Pilot: 3 bin feette bir tane drone geçti üstümüzden
Kule: Bin feet doğru mu anladım efendim
Pilot: Mutabıkız bu yerden kumanda edilen bir cihaz
Kule: Anladım hemen rapor ediyorum

Atatürk Havalimanı üzerinde daha önce kameralı uzaktan kumandalı hava aracı uçurarak görüntü çektiği gerekçesiyle bir kişi hakkında 'Trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' suçundan 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Drone havalimanında uçağın üstünden geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER