DSP, 'ifade hürriyetin için bir mektupta sen yaz' kampanyası başlattı

DSP, 'ifade hürriyetin için bir mektupta sen yaz' kampanyası başlattı

Demokratik Sol Parti(DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, Silivri'de tutuklu bulunan gazeteciler için 'ifade hürriyetin için bir mektupta sen yaz' kampanyası başlattı.

DSP İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, yaptığı açıklamada, ülkede gazetecilerin tutuklu olmasının bir anlamda halkın haber alma hürriyetinin tutuklu olması olduğunu söyledi. Siyasi iktidarın ileri demokrasi anlayışı ve basın hürriyetinde kırmızı çizgisinin ifade hürriyeti kapsamında haber yapan her gazeteciyi Silivri'ye tıkmak olduğunu belirten Çakmak, "Bugün ülkemizde ifade hürriyeti kapsamında 32 gazeteci tutsak durumda. Ülkemizde bugün sırf haber yaptıkları için Can Dündar, Erdem Gül, Cevheri Güven, Murat Çapan, Hidayet Karaca, Mehmet Baransu ve Gültekin Avcı tutsak durumda. Aslında tutsak olan halkın haber alma özgürlüğüdür. Ülkemizde üzüntü verici olan gazetecilerin asıl işi haber yapmak olması gerekirken bugünlerde yaptıkları haberlerden ötürü adliye koridorlarında haklarında açılan davalar nedeni ile bir duruşmadan diğerine koşma yapmaları." dedi.

Ülkenin basın özgürlüğü noktasında dünyada son sıralarda olduğunu belirten Çakmak, bir ülkede basın özgürlüğü olmadan gerçek anlamda demokrasinin olamayacağının altını çizdi. Avrupa Birliği'nin(AB) basın özgürlüğü noktasında kriterlerinin Türkiye'de Suriyeli göçmenlere 3 milyar Euro yardımına indirgenmesinin üzüntü verici bir durum olduğunu vurgulayan Çakmak, bu noktada başta Almanya olmak üzere bir AB ülkesi liderinin basın özgürlüğü ihlallerine göz yumarak ve sesini çıkarmayarak sınıfta kaldığını ifade etti.

AB'nin Türkiye'de basın özgürlüğü ihlalleri noktasında üç maymunu oynamasının kendi değer yargıları ile çeliştiğinin altını çizen Çakmak, "AB kendi çıkarları için basın özgürlüğü ihlallerini görmezden gelerek siyasi iktidarın keyfi uygulamalarına karşı sesini çıkarmıyor. Bu utanç verici bir durum. İleri demokrasiye sahip tüm ülkelerde basın özgürlüğü anayasal garanti altında. Ülkemizde ise basın özgürlüğü birilerinin 2 dudağı arasında. Silivri'de tutsak olan Can Dündar, Erdem Gül, Hidayet Karaca, Cevheri Güven, Murat Çapan, Gültekin Avcı ve Mehmet Baransu değil, haber alma özgürlüğü kısıtlanan biziz. Haber özgürlüğünün kısıtlanmaması için yazdığımız mektuplarla ifade özgürlüğüne sahip çıkalım. Bugün Silivri'de tutsak olan gazeteciler bizim ifade hürriyetimizin sesi ve tercümanı olduğu için tutsak. Ailelerinden ayrı ve hürriyetlerinden mahrum." ifadesinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber DSP, 'ifade hürriyetin için bir mektupta sen yaz' kampanyası... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER