Dünya Taekwondo ailesinden Suriyeli çocuklara destek


Kilis'in Öncüpınar Konteyner Kenti'nde konaklayan Suriyeli çocuk mültecilere yönelik olarak Dünya Taekwondo Federasyonu, Avrupa Taekwondo Birliği ve Türkiye Taekwondo Federasyonu ortak adım atıyor.

Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun Öncüpınar Konteyner Kenti'nde konaklayan Suriyeli çocuk mültecilere yönelik başlattığı çalışma önemli bir destekle genişliyor. Konteyner kentte federasyonun da destekleriyle taekwondo sporu yapan yüzlerce Suriyeli mülteciye destek bu kez dünya çapında gerçekleşiyor. Dünya Taekwondo Federasyonu (WTF) Başkanı Dr. Chungwon Choue, Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) Başkanı Sakis Pragalos ve Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, Kilis'in Öncüpınar Konteyner Kenti'nde taekwondo yapan Suriyeli mültecilerle bir araya gelecek. Dünya taekwondosuna yön verenler, Suriyeli çocuklara hem moral verecek hem de malzeme yardımında bulunacak.

Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun daha önce başlatmış olduğu proje, WTF'nin geçen yıl hayata geçirdiği insanı yardım programıyla paralellik taşıyor. WTF, kurduğu İnsani Yardım Vakfı ile mülteci kamplarındaki çocuklara taekwondo eğitimi verilmesi konusunda çalışmalar yapıyor. WTF, daha önce Ürdün ve Nepal de gerçekleştirdiği projeyi Türkiye'deki Suriyeli mültecilerle genişletecek.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, Türkiye'deki Suriyeli mültecilere yönelik yapılacak organizasyonun yarın saat 09.30'da Kilis Valisi Süleyman Tapsız'ı makamında ziyaret başlayacağını belirtti. Başkan Şahin, ziyaretin ardından Kilis'in Öncüpınar Konteyner Kenti'nde konaklayan Suriyeli çocuk mültecilere ziyaret ve taekwondo malzemesi dağıtımının yapılacağını söyledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Dünya Taekwondo ailesinden Suriyeli çocuklara destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER