Dünya yıldızından Türk Okuluna destek

Chelsea yıldızı Hazard’tan Türk müteşebbislerin açtığı okula destek. Kendi gelemedi ama formasını 3 saatlik yolu kateden özel şoförüyle yetiştirdi.

Dünya yıldızından Türk Okuluna destek

Türk müteşebbisleri tarafından Belçika'da açılan Ecoles des Etoiles okullarına Chelsea’de top koşturan Belçikalı yıldız Eden Hazard'tan destek mesajı geldi. İki sene önce açılan Liege şubesinin yeni binası için düzenlenen galaya video mesajı gönderen Hazard, “Ecoles des Etoiles projesini destekliyorum" dedi.

Ecoles des Etoiles Liege şubesinin yeni okul binası için düzenlediği yardım galasına Belçika'nın ünlü simaları destek verdi. Belçika Milli Takımı'nın iki dünyaca ünlü yıldızı Eden Hazard ve Christian Benteke'nin görüntülü destek mesajının yayınladığı galada Standard Liege Başkanı Bruno Venanzi, Türk asıllı Fifa kokartlı menajer Kısmet Eriş, devlet kanalı RTBF'nin meşhur spor programı La Tribune'nin sunucusu Michel Lecomte'un yanı sıra Belçika iş dünyasının birçok tanınan isimi de hazır bulundu. 250 kişinin katılımıyla gerçekleşen galada ayrıca ünlü futbolcuların imzalı formaları açık arttırma ile satıldı. Açık arttırmada Fransız yıldız Mamadou Sakho, İngiltere de top koşturan gurbetçi genç yetenek Enes, Belçika Milli Takımı'nın dünya yıldızları Marouane Fellaini, Eden Hazard, Christian Benteke'nin formaları satıldı. 

Hazard formayı özel şoförüyle yetiştirdi

Programa yoğunluğundan dolayı katılamayan Hazard, video mesajı ile okul projesine destek verdi. Mesajında gelmediğinden dolayı duyduğu üzüntüyü ifade eden Hazard, destek amaçlı yapılacak açık arttırmaya imzaladığı formayı yetiştirmek için özel şoförünü görevlendirdi. Hazard ile aralarında geçen diyaloğun bir kısmını paylaşan menajer Kısmet Eriş, "Gelemediği için çok üzgündü. Özel şoförüne 3 saatlik yolu gerçekleştirerek Londra'ya formayı yetiştirmesini söyledi ve forma bize bu şekilde ulaştı". dedi. Açık arttırma toplam 7 bin Euro katkı sağlarken sadece Hazard'ın forması 2500 Euro'ya alıcı buldu.



"Böyle bir eğitim projesi futbol kulüplerinin de desteğini hak ediyor"

Ecoles des Etoiles Liege şubesi açılışından beri destekçisi olan Standard Liege'in Başkanı Bruno Venanzi yaptığı açılış konuşmasında Ecoles des Etoiles eğitim projesine şahsı ve kulübü adına verdiği desteği yeniledi. Salonda gördüğü dayanışmaya dikkat çekerek konuşmasına başlayan Venanzi, bu projeyi ilk günden beri desteklediğini söyledi. Kendisinde bir gurbetçi çocuğu olduğunu paylaşan Venanzi "Ecoles des Etoiles gibi herkese açık eğitim kurumları bölgemizde yaşanan ciddi bir eğitim açığını çözüm oluşturuyor. Bu kurum entegrasyon anlamında da önemli fonksiyonlar oynuyor. Bu zaviyeden bakıldığında bu projeniz futbol kulüplerinin de desteğini hak ediyor" dedi. 



Liege Şubesi kapasitesini ikiye katlıyor

Açıldığı günden beri bölgede farklı kültürlerden öğrenci ve ailelerin büyük ilgisine çeken yeni binasıyla öğrenci kapasitesini de ikiye katlayacak. Galada elde edilen bütün gelirler yeni binanın farklı masrafları için harcanacak. 

Zaman Belçika


Yaşar Yakış'ı ağlatan Türk Okulu öğretmeni | Samanyolu Haber
<< Önceki Haber Dünya yıldızından Türk Okuluna destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER