13 yıldır bu şekilde yaşıyor

Çinli adam 13 yıldır kendi yaptığı diyaliz makinesine bağlı olarak yaşıyor.

13 yıldır bu şekilde yaşıyor

Hu Songwen hastane masraflarını daha fazla ödeyemeyecek duruma geldikten sonra kendisi için bir diyaliz makinesi yaptı.

Haftada üç kez evindeki tuvalete kurduğu makineyi çalıştıran Hu, hastane masraflarını ödeyemediği için mutfak eşyalarından ve eski sağlık aletlerinden kendisine bir diyaliz makinesi yaptığını ifade etti.
Çin'in Southhern Weekly dergisinin haberine göre 1993 yılında kendisine böbrek hastalığı teşhisi konulan Hu, hastanede 6 yıl tedavi gördükten sonra artık masrafları karşılayamaz hale geldi ve çareyi kendi makinesini yapmakta buldu. İcadının başarılı olması üzerine benzer iki girişim daha yaşandığını söyleyen Çinli, bu iki kişinin hayatını kaybettiğini ifade ediyor.

Ev yapımı diyaliz makinesi ise süzgece bağlı iki bölümden oluşuyor. Makinenin bir bölümünden kan, diğer yarısından da sıvı pompalanıyor. Diyalizin sıvısında potasyum klorid, sodyum klorid ve hidrojen karbonat bulunuyor.

Hu Songwen’in hastalığı kanındaki sodyum ve potasyum minerallerinin yüksek düzeyde bulunmasından kaynaklanıyor. Bunun için Hu benzer miktarlarda sodyum ve potasyum minerallerini içeren sağlıklı insan kanı için ev yapımı diyaliz çözümünü üretmiş. Diyaliz işlemlerinden sonra temizlenen kan tekrar Hu’nun vücuduna gönderiliyor. 

Konuyu inceleyen Tıp otoriteleri Hu’nun sıvı yapmak için steril olmayan cihazlar ve ortamlar kullanmasının enfeksiyonlara davetiye çıkardığını söylerken, 81 yaşındaki annesiyle birlikte yaşayan talihsiz adam sınırlı imkanlara sahip olduğunu ve başka çaresi olmadığını dile getiriyor.

Haberin duyulmasıyla hükümet yetkilileri tarafından sağlık yardımı yapılmaya başlanan Hu Songwen'in bu durumda sağlık masrafları evdeki masraflarıyla aynı seviyeye düşecek. Fakat en yakın hastane çok kalabalık ve uzak olduğu için Hu mevcut durumunu değiştirmekte isteksiz olduğunu belirtiyor.

Komünist idareye rağmen Çin bedava sağlık hizmeti sunmuyor. Nüfusun yarısı kendi sağlık masraflarını kendisi karşılıyor.
<< Önceki Haber 13 yıldır bu şekilde yaşıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER