Bakanlara akıllı telefon yasağı geldi

ABD ile Almanya arasında yaşanan 'dinleme' krizi sonrasında, Almanya yeni önlemler almaya başladı...

Bakanlara akıllı telefon yasağı geldi

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) Almanya Başbakanı Angela Merkel'i dinlediği iddiaları üzerine harekete geçen Almanya'nın iki büyük partisi devlet kademesindeki görüşmeleri şifreleyecek yeni telefonlar kullanılmasına karar verdi. Telefon görüşmelerini güvenli hale getirecek yazılımın Apple ürünleriyle çalışmadığı bu yüzden üst düzey hükümet görevlilerinin bundan böyle iPhone kullanmayacağı ifade edildi.

Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU) ve Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) anlaştığı yeni yönerge tüm hükümet üyeleri ve üst düzey hükümet görevlilerinin görüşmelerini sadece şifrelenmiş hatlar üzerinden yapmalarını da zorunlu kılıyor.

NSA'nın eski analisti Edward Snowden'ın geçen aylarda sızdırdığı belgelerde Amerikan istihbaratının tüm Avrupa'da milyonlarca görüşmeyi dinlediği ve kaydettiği ortaya çıkmıştı.

ABD'nin aynı zamanda Berlin'deki büyükelçiliğini kullanarak Alman bakanlıkları ve meclisini de dinlediği iddia edilmişti. Söz konusu haberlerden sonra Die Welt'in yaptığı bir araştırmaya göre Almanlar'ın ABD'ye olan güven ve desteği 14 puan azalarak yüzde 35'e düştü.
<< Önceki Haber Bakanlara akıllı telefon yasağı geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER