'Dünya siyonistlerin eziyet çektiren fıtratını görsün!'

Gazze'deki eski Filistin Hükümeti Başbakanı Haniye, "Tüm dünya, bu katliamlarla siyonistlerin eziyet çektiren fıtratlarının kesinlik kazandığını görsün" dedi..

'Dünya siyonistlerin eziyet çektiren fıtratını görsün!'

Gazze'deki Filistin Hükümeti eski Başbakanı İsmail Haniye, İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği saldırılara ilişkin El-Aksa televizyon kanalına konuştu.

İSMAİL HANİYE, TALEPLERİNİ AÇIKLADI

Taleplerinde herhangi bir gizem olmadığını gayet net ve açık olduğunu belirten Haniye, "Saldırıları durdurmak, bir daha tekrarlanmamasının teminatını almak, halkımızın 8 yıldır maruz kaldığı zalim ablukanın kaldırılması, siyonistlerin Batı Şeria'daki olayların (Kaybolan 3 Yahudi yerleşimciyi arama operasyonları) ardından tutuklanan esirleri serbest bırakması" ifadesini kullandı.

Gazze'de uygulanan ablukaya ve yaşanan acılara dünya genelinde tepkisiz kalındığını ifade eden Haniye, "Dünya, 8 yıldır Gazze'ye sırtını döndü. İçinde içme suyu olmayan evler, ilaç bulunmayan hastaneler, ekilmesine izin verilmeyen tarım arazileri, sadece kısa süreli verilen elektrik, binlerce işsiz üniversiteli" diye konuştu.

"GAZZE HALKININ DA ONURLU VE ŞEREFLİ BİR HAYAT YAŞAMA VE ABLUKANIN BİTME VAKTİ GELDİ"

"Bugün tüm dünyanın Gazze'nin bu ablukayı kanıyla erkekçe bitirmeye kararlı olduğunu iyice anlaması gerekiyor. Yavaş ölüm ve geriye dönüş yok" ifadesini kullanan Haniye, "Gazze halkının da onurlu ve şerefli bir hayat yaşama ve ablukanın bitme vakti geldi" dedi.

"DÜNYA, SİYONİSTLERİN EZİYET ÇEKTİREN FITRATLARININ KESİNLİK KAZANDIĞINI GÖRSÜN"

İsrail'in Gazze'de katliam gerçekleştirdiğini vurgulayan Haniye, "Yaşlılarımızın, çocuklarımızın değerli ve aziz kanları akıtılıyor. Tüm dünya bu katliamlarla siyonistlerin eziyet çektiren fıtratlarının kesinlik kazandığını görsün" dedi.

"ULUSLARARASI SESSİZLİK İSRAİL'İ CESARETLENDİRİYOR"

Haniye ayrıca, İsrail'in daha önce yaptığı katliamlara karşı "uluslararası sessizliğin" Filistinlilerin kanını akıtmak için cesaretlendirdiğini dile getirerek Batılı bazı örgütlerin de İsrail'in işlediği suçları örtbas ettiğini savundu.

"Koruyucu Hat" adı altında 7 Temmuz'da Gazze’ye havadan saldırı başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmiş, genellikle sivil yerleşim birimlerinin hedef alındığı saldırılarda, 541 Filistinli ölmüş, 3 bin 200 kişi yaralanmıştı. Saldırılarda bin 100 ev yıkılmış, 18 bin 300'e yakın ev hasar görmüştü.

AA
<< Önceki Haber 'Dünya siyonistlerin eziyet çektiren fıtratını görsün!' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER