Esed'in en büyük hatası!

"Artık istese de buradan dönüş mümkün değildir."

Esed'in en büyük hatası!

Suriye’deki Kürt partilerinin çatı örgütü Kürt Yüksek Konseyi’nin sözcüsü Ahmet Süleyman, Dünya Tv’de yayınlanan gündem analiz programı Rasterast’a katıldı. Süleyman, Suriye’deki son durumdan Türkiye ile olan ilişkilere kadar pek çok konuda önemli açıklamalar yaptı. 

Suriye’deki mevcut durumun sorumlusu olarak Esed ve yönetimini gören Ahmet Süleyman şöyle konuştu:  “Suriye halkı Suriye’deki baskılardan bıkmıştı. Bu nedenle özgürlük taleplerini iktidara duyurmak için 2011 yılının Mart ayında gösterilere başladı. Ancak Esed bunu doğru okuyamadı. Gösterileri dış güçlerin Suriye’yi karıştırmak için tezgâhladığı bir oyun, göstericileri de birkaç terörist olarak gördü. Olaya bu şekilde bir güvenlik meselesi olarak bakınca aldığı önlemler de güvenlik tedbirleri oldu. Halk da kendini savunmak için silaha sarılmak zorunda kaldı. Bu da olayları bugünkü aşamaya taşıdı. Böylece baştan beri istediğimiz silahsız ve kansız devrimin imkânı ortadan kalktı. Esed artık istese de buradan dönüş mümkün değildir.”

Suriye Kürt Yüksek Konseyi Sözcüsü Ahmet Süleyman Dünya TV'de yayınlanan Rasterast programında, iç savaşın uzamasının da her yönüyle Suriye’ye zarar verdiğini söyleyerek şu yorumlarda bulundu:  
“Suriye’de iç savaş uzadıkça ülke ekonomisi çöküyor. Dış yardımlar çok yetersiz. Biz istiyoruz ki özgürleştirilmiş bölgeler uluslararası güçler tarafından korunsun. Eğer bu bölgeler koruma altına alınırsa ekonomi yeniden canlanabilir. Ayrıca bölgedeki elektrik sorununu hem Türkiye hem de Irak Kürdistan Özerk Bölgesi çözebilir ancak şu ana kadar böyle bir şey olmadı.”  

Suriye Kürt Demokrat ve İlerici Partisi üyesi olan Ahmet Süleyman programda ayrıca, Türkiye ile yakınlaşmak istediklerini belirterek duygularını şu şekilde dile getirdi. “Biz Türkiye ile ilişkilerimizi düzeltmek istiyoruz. Türkiye bölgenin önemli bir ülkesi. Bazen Türkiye’nin bizimle ilgili endişelerini duyuyoruz. Ancak bu endişeler çok yersiz. Biz kimseye tehdit değiliz, kimseye düşmanlık beslemiyoruz, biz sadece Kürtlerin meşru haklarını istiyoruz.” 
 

<< Önceki Haber Esed'in en büyük hatası! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER