Hollanda'yı sallayan Türk kızının sırrı!

Hollanda'da X Factor isimli popstar yarışmasına katılan Şevval Kayhan (19), cesaretini, başarısını inancından aldığını ve ön yargıları kırmak istediğini söyledi.

Hollanda'yı sallayan Türk kızının sırrı!

Hollanda'nın Almanya sınırı yakınlarındaki Arnhem şehrinde ikamet eden Kayhan, başörtülü birinin gitar çalarak şarkı söylemesinin ilk başlarda garipsendiğini fakat inancı ve özgüveni sayesinde bu önyargıları bertaraf ettiğini dile getirdi.


YARIŞMAYA ÖN YARGILARI KIRMAK İÇİN KATILDIM

Şevval Kayhan özel açıklamada bulundu. Hollanda televizyonunda yayınlanan 'X Factor' isimli şarkı yarışmasına internet üzerinden katıldığında jüri üyelerinin şaşırdığını söyleyen Şevval Kayhan "Önyargıları yıkmak, özgür biri olduğumu kanıtlamak için katıldım. Bir derece alacağımı umuyordum fakat Hollanda'da bu kadar yoğun ilgi görebileceğimi tahmin edemiyordum. Bu duruma çok sevindim. Hollanda içinden ve dışından son derece olumlu mesajlar telefonla ve mailler gelmeye devam ediyor." dedi.

Şevval Kayhan, babasının tavsiyesi ile Arnhem'deki İslam Okulu'na kayıt olduğunu, burayı başarılı ile tamamladıktan sonra şu an İngilizce öğretmeni olmak için yüksekokula devam ettiğini söyledi. Şevval Kayhan erken yaşlarda müzikle uğraşmaya başladığını ve şarkı sözlerini kendisinin yazdığını dile getirdi.

HOLLANDA'DA MÜSLÜMANLARA YÖNELİK FARKLI ALGILARI YIKMAK İSTİYORUM

Şevval Kayhan, Hollanda'da ülkenin en çok izlenen televizyon programlarından ‘X Factor’ şarkı yarışmasında büyük ilgi gören ‘Hello’ adlı İngilizce şarkıyı kendisinin bestelediğini söyledi. Kayhan, İslam'ın bazı ülkelerde özellikle farklı algılandığını, kendisinin Müslüman kökenli biri olarak bu farklı algıları Hollanda'da yıkmak istediğini dile getirdi. Kayhan, "Benim gibi genç kardeşlerime ve insanlara ilham kaynağı olmak istiyorum. Müslümanlara karşı birçok önyargı var. Fakat bizler inancımızla bu ülkeye çok şey katabiliriz." diye konuştu.

Bir işçi ailesinin çocuğu olarak 1975 yılında Hollanda'ya geldiğini söyleyen baba Ali Kayhan ise "Burada 4 kız çocuğumu iyi bir İslami terbiye içerisinde yetiştirdim. Şevval 10 yaşında müzikle tanıştı. Küçük kızım da saz çalıyor. Onların iyi bir müzik eğitimi almaları için hep destek verdim. Başörtülü oluşları ne eğitimde ne de sosyal hayatlarında onlara engel olmadı. Bilakis olumlu tepkiler aldılar." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Hollanda'yı sallayan Türk kızının sırrı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER