Kimse Yok Mu Mali'de fakirlere et dağıttı

Birçok ülkede Müslümanların cumartesi günü kutlamaya başladıkları Kurban Bayramı, Mali’de bir gün geç başladı.

Kimse Yok Mu Mali'de fakirlere et dağıttı

Birçok ülkede Müslümanların cumartesi günü kutlamaya başladıkları Kurban Bayramı, Mali’de bir gün geç başladı. Kimse Yok Mu Derneği de Mali’ye gönderilen toplamda 826 hisse kurbanı keserek, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. 

Batı Afrika ülkesi Mali’de dün sabah camii ve mescitler Kurban Bayramı namazı için doldu. 
Geleneklerine bağlı olan Mali halkı, ‘Bazen bubu’ denilen kıyafetleri çocuğundan yaşlısına herkes giymiş olarak ibadethanelere akın etti.

Kılınan namaz ve okunan hutbe ile bayramın ilk gününe başlayan Müslümanlar, kurban ibadetlerini ifa etmek için evlerine koştu.

Kazılan çukurlara yaklaştırılan hayvanlar aile fertlerinin ve özellikle çocukların meraklı bakışları arasında kurban edildi. 

Altı kardeşi ile beraber bir büyükbaş hayvan kestiklerini belirten Mamadou Diarra; “Biz kalabalık bir aileyiz, yedi kardeşiz. Bu bayram koç yerine bir büyükbaş hayvan kurban etmek durumunda kaldık.” şeklinde duygularını paylaştı.

Allah’ın, Hz. İbrahim’e koç gönderdiğini ve bu sünnetin Hz. Muhammed (s.a.s.) ile devam ettiğini vurgulayan ve 10 tane koç kurban ettiklerini belirten Bayan Mariam Traore; “Bugün çok mutluyuz. Çünkü Allah bize ona kurban sunmayı nasip etti. Hazreti İbrahim ve Peygamberimizin sünnetini, Allah’ın bize nasip ettiği bu birçok kurbanlık ile yerine getirdiğimiz için hamd ediyoruz. Herkesin imkânı yok maalesef. Tüm Müslümanların bayramını tebrik ediyorum.” sevincini paylaşıyor.

Ebola vakasının görülmediği Mali’de, tedbir olarak bayramlaşmalar tokalaşmadan yapılıyor ve yerel dilde ‘Sambe Sambe’ denilerek bayramlaşılıyor. 

Ayrıca Kimse Yok Mu Derneği tarafından Mali’ye gönderilen toplamda 826 hisse yani 118 büyükbaş hayvan kurban edilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. 

Türkiye’den ve Avrupa’dan, Mali’ye gelen Kimse Yok Mu gönüllüleri parçalanıp, poşetlenen kurban etlerini Bamako’nun kenar mahalleri ve köylerinde dağıttı. 
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu Mali'de fakirlere et dağıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER