Önce fırçayı bastı, sonra görevden aldı!

Putin kameralar karşısında yetkilileri fırçaladı ve görevden aldı.

Önce fırçayı bastı, sonra görevden aldı!

2014 Kış Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapacak Rusya'nın Soçi şehrinde geri sayım resmen başladı. Soçi Buz Sarayı'nda düzenlenen törene Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de katıldı.

Yaklaşık 50 milyar dolarlık bütçesi ile Soçi Kış Olimpiyatları, tarihin en pahalı olimpiyatları olma özelliğine sahip. 22. Kış Olimpiyatları'na bir yıldan az bir süre kala şehirde hazırlıkların henüz tamamlanmamış olması Başkan Putin ile Rusya Olimpiyat Komitesi yetkililerini karşı karşıya getirdi.

Tesislerin öngörülen sürede bitirilememesine ve maliyetlerin artmasına tepki gösteren Putin, Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Ahmet Bilalov'u yanında göremeyince önce fırçaladı ardından görevden aldı.

- Bilalov nerede çalışıyor?

- Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcılığını yapıyor.

- Bilalov senin yardımcın mı? Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı bu işlerle mi uğraşıyor?

- O başka inşaat şirketinde de çalışıyor.

- Maliyette herhangi bir artış oldu mu?

- Evet. Ciddi artışlar oldu. Bütçe 1.2 milyar rubleden 8 milyar rubleye çıkarıldı.

- 1.2'den 8 milyara çıkarıldı öyle mi? Aferin! İyi çalışıyorsunuz.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Dmitri Kozak, Bilalov'un Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcılığı'ndan ve bir devlet şirketi başkanlığı görevinden alındığını belirtti.

"İlgili talimatlar verildi. Bilalov her iki görevinden alınacak. Böylesine önemli bir işte yükümlülüklerini yerine getirmeyen insanlar ülkemizin olimpiyat projelerine başkanlık yapamaz."

Tesislerin zamanında tamamlanacağının sözünü veren Putin, daha önce de birçok bakan ve iş adamını kameralar önünde fırçalamıştı.

<< Önceki Haber Önce fırçayı bastı, sonra görevden aldı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER