Kremlin'de Putin, Merkel, Hollande zirvesi devam ediyor

Kremlin'de Putin, Merkel, Hollande zirvesi devam ediyor

Ukayna krizine çözüm bulmak için Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Kremlin'de tarihi bir zirve gerçekleştiriyor.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmenin 1,5 saatlik ilk bölümünün ardından kısa bir görüntü alınmasına izin verildi.

Yuvarlak bir masada basın mensuplarının karşısına çıkan 3 lider birkaç dakika poz verdi. Sessiz yapılan çekimin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin teşekkür ederek, basın mensuplarının salondan çıkmalarını istedi.

Kremlin Basın Danışmanı Dmitri Peskov, görüşmelerin dar formatta devam ettiğini, delegasyon üyeleri ve uzmanların henüz görüşmelere katılmadığını söyledi.

Fransa ve Almanya liderleri Ukrayna krizine çözüm bulabilmek için yeni bir inisiyatif başlatarak dün Kiev'de, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile bir araya geldi. İki lider bugün de Moskova'ya gelerek Rus liderle tarihi bir toplantı gerçekleştiriyor. Kiev görüşmelerinin detayları ile ilgili açıklamada bulunulmazken, Fransa lideri Merkel'le birlikte Moskova'ya bazı önerilerinin olacağını söylemişti.

Kremlin danışmanı Yuri Uşakov ise üç liderin Doğu Ukrayna'da tansiyonun yükselmesi üzerine son hafta da yoğun bir telefon diplomasisi gerçekleştirdiğini, pozitif bir sürecin olduğunu belirtti.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı İdari yardımcısı Valeri Çali, Kiev görüşmelerinde Ukayna'nın tarafsız statüsü ve federasyon yapısının ele alınmadığını söyledi. Çali, liderlerin Minsk anlaşması temelinde doğu Ukrayna'da tansiyonun düşürülmesi konusunda mutabakata vardığını ifade etti. 'Putin'in planı' gibi herhangi bir dokümanın tartışılmadığını vurgulayan Çali, "Bu farklı planların olmadığı anlamına gelmiyor." bilgisini verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kremlin'de Putin, Merkel, Hollande zirvesi devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER