Dursun Özbek: Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar görevi bırakmayacağım


Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, istifa çağrılarına cevap vererek, "Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar görevi bırakmayacağım." dedi. Başkan Özbek, ayrıca Galatasaray Sportif AŞ'nin 3 yılda 107 milyon Euro, transferlerden ise 4 yılda 130 milyon Dolar zarar ettiğini açıkladı.

Galatasaray Kulübü eylül ayı divan kurulu toplantısı 1 hafta ertelenmenin ardından Kuruçeşme'de bulunan Galatasaray Adası'nda başladı. Toplantıya Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve yöneticiler ile divan kurulu üyeleri katıldı.

Galatasaray Kulübü'nde geçtiğimiz hafta yapılması planlanan eylül ayı divan kurulu toplantısı yaşanan terör olayları nedeniyle bugüne ertelenmişti. Sarı kırmızılı kulübün divan kurulu başkanı İrfan Aktar da son dönemde yaşanan terör olayları ve ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle divan kurulunun bir hafta ertelendiğini duyurmuştu.

Toplantıda Başkan Özbek, kulübün UEFA tarafından izlenmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Özbek, "UEFA Galatasaray'ı 2014 yılının Mayıs ayında izlemeye aldı. Neden aldı? Çünkü Galatasaray Sportif A. Ş. üç senede 107 milyon Euro zarar etmiş. 2012-2013 sezonunda 38 milyon Euro, 2013-2014 sezonunda 39 milyon Euro, 2014-2015 sezonunda 30 milyon Euro. UEFA ise bu üç senede 30 milyon Euro zarara izin vermiş. O yüzden izlemeye aldı. Bize dedi 'ayağını denk al.' O yüzden iki seneliğine bizi izlemeye aldı. Bu iki sene içerisinde mali kriterini düzeltmemizi istiyor. UEFA ile sanırım 5 Ekim'de görüşeceğiz ve mali kriter açısından açıklamada bulunacağız. Benim ve yönetimimin en büyük arzusu dünya markası olan Galatasaray'ın UEFA organizasyonlarından mahrum kalmasının önüne geçmektir." dedi.

"4 SEZONDA TRANSFERE 130 MİLYON DOLAR HARCAMIŞIZ"

Bu zararların en büyük nedenin ise yapılan transfer olduğunu kaydeden Başkan Özbek, "2011-2012 sezonunda alınıp satılan oyuncular sonunda 9 milyon Dolar zarar etmişiz. 2012-2013 sezonunda 43 milyon Dolar, 2013-2014 sezonunda 61 milyon Dolar, 2014-2015 sezonunda 10 milyon Dolar zarar etmişiz. Yani 130 milyon Dolar zarar etmişiz. Bunun da en büyük nedeni 60 oyuncu alınması. Belkide birçoğunun adını dahi duymadığınızdan çok eminim." bilgisini verdi.

Türk Telekom Arena'nın hemen yanına bir spor salonu yapacaklarını ve stadın da üstünü maliyetsiz olarak kapatacaklarını ifade eden Başkan Özbek, "Sayın bakana stadın üstünü nasıl kapatacağımızı ve var olan borcun nasıl kapatılması gerektiğini anlattım. Türk Telekom Arena'nın üst kullanım hakkı hala Galatasaray'a verilmedi. Gidip görüşme yaptık. Bugüne kadar kimse bize gelmedi dediler. Stadın hemen yanındaki boşlukta, bir spor salonu yapmak istiyorum dedim bakana. Bakan da 'hem bize borçlusun hem de UEFA'ya, bu işi nasıl yapacaksınız' dedi, bu çok kolay dedim. Burayı yapacak kişi, isim hakkına karşılık burayı yapacak aynı zamanda stadın üstünü kapatacak. 15 bin kişilik salon basketbol için, bir defa Abdi İpekçi'den kurtulacağız. Sayın bakan projemizi olumlu karşıladı, bayramdan sonra da bakanlığa gideceğiz ve bu işi noktalayacağız." şeklinde konuştu.

OTEL, RİVA VE YENİ TESİSLER

Galatasaray'da yapılan projeleri de anlatan Özbek, "Taç spor tesisleri var, bizim. Burayı kamp çalışmaları için kullanacağız, modernize edeceğiz. Riva var, 6-7 sene önce proje çalışması yapıldı ve ruhsat alınmak suretiyle çalışmalar da başladı. Riva'daki arazinin durumu, bugün itibarıyla farklılık arz etmektedir. Buna bağlı olarak Riva, önümüzdeki 5 yıl içerisinde daha da önemli olacaktır. Şu anda sadece konut ruhsatı alındı, biz de bunu ticari konuta da çevirmeye çalışıyoruz. Sadece Riva arsasının ismi ile konuşuyor olmayacağız, burada muhakkak bir hareket alacağız. Galatasaray'ın yeni kaynaklara ihtiyacı var. Otel projemiz devam ediyor, Ocak 15 gibi kaba inşaat bitecek. Vaat ettiğimizin de altında maliyetle 200 odalı bir otele Galatasaray Spor Kulübü sahip olacaktır." ifadelerini kullandı.

"NE KADAR SALDIRIRLARSA SALDIRSINLAR GÖREVİ BIRAKMAYACAĞIM"

Başkan Dursun Özbek, istifa çağrılarına da cevap verdi. "Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar görevi bırakmayacağım." diyen Özbek, Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçında 2-0 yenildikleri Atletico Madrid maçından sonra taraftarların tepkisi ve istifa tezahüratlarına da değinerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Daha geldiğimiz ilk hafta bu yönetim istifa etmeli beceriksiz dediler. Biz bunlardan etkileniyor muyuz hayır asla. Daha fazla hırslanıyoruz. Biz her zaman Galatasaray'ın menfaatlerini gözetliyoruz. Maalesef son süreçte alınan sonuçlar taraftarımızı üzdüğü kadar bizi de üzüyor. Galatasaray'ın bugün bulunduğu durumdan çıkış noktası teknik heyetimiz ve futbolcularımızdır. Galatasaray başarı odaklı bir takımdır. Medyanın dediği gibi duyarsız değiliz. Aksine çok duyarlıyız. Biz üç yıllığına bu yönetime geldik. Ben aldığım hiçbir görevi yarıda bırakmadım, bırakmayacağım. İstedikleri kadar saldırsınlar, biz daha da güçleniyoruz. Bu üç yıl bana ve arkadaşlarıma neye mal olursa olsun Galatasaray'a verdiğim sözlerin hepsini tutacağım. Herkes bunu bilsin."
CİHAN
<< Önceki Haber Dursun Özbek: Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar görevi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER