Dursun Özbek'ten birlik çağrısı


Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, UEFA'nın kulüp hesaplarını incelemeye aldığını hatırlatarak, camiaya birlik çağrısı yaptı.

Galatasaray Divan Kurulu Toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılı. Toplantıya Kulüp Başkanı Dursun Özbek'in yanı sıra yöneticiler Cengiz Özyalçın, Eşref Alaçayır, Nasuhi Sezgin, İsmail Sarıkaya, Burçin Arslan katıldı.

Başkan Dursun Özbek, toplantıda yaptığı açıklamada, UEFA'nın kendilerinden istedikleri kriterleri yerine getirmeleri yönünde görüşmelerin devam ettiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Bize tekrar mektup gönderdiler tavsiye niteliğinde. İlk görüşmeyi yaptığımız kurul, inceleme yaptı, çıkardıkları sonuca bağlı olarak karar verecek kurula tavsiye niteliğinde dediler ki, 1+1 yıl Avrupa'dan men cezası verilsin. İlk yılı kesin olmak üzere, ikinci yıl ise eğer zarar miktarı 10 milyon Euro'ya inerse, bir sonraki sezon da yine 10 milyon Euro zararla kapatmaları durumunda ben ikinci yılı kaldırırım. Bu cezayı haksız buluyorum. UEFA'nın buradaki güçlüklerinden bir tanesi de, Finansal Fair Play kurallarına uyumsuzluk çerçevesinde herhangi bir uygulamaları da yok."

Kulübün gidişinin iyi olmadığını kaydeden Başkan Dursun Özbek, "Bugüne kadar yapılan, Galatasaray'ı yönetenlerin bazı şeyleri gözden kaçırdığını, bazı şeyleri iyi yapmadığını düşünüyorum. Bu mertebede bir zararı Galatasaray taşıyamaz." şeklinde konuştu.

UEFA sürecine bir avukatla hazırlandıklarının altını çizen Başkan Özbek, "Ne zamandan beri? aşağı yukarı 15 - 20 günü buldu. Bu mektubu aldıktan sonra hemen harekete geçtik. Bu manada bütün Galatasaraylıları harekete geçmeye çağırıyorum. Herkes elinden ne geliyorsa UEFA nezdinde Galatasaray'ın destekçisi olmak zorundadır. Onun için 23 Şubat'ta biz oradaki görüşmeye gideceğiz ve UEFA'nın bütün bu anlattıklarım çerçevesinde Galatasaray'ı haklı bulacağını, Galatasaray'a ceza vermenin sistemin faydasına olmayacağını anlayacağını ümit ediyorum." dedi.

Özbek, Galatasaraylılara da seslenerek, "Galatasaray, 111 yıllık geçmişi itibariyle bize emanet edilen değerlerinin üzerine ilaveler yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bugünkü çıkmazdan 'falan yeri satalım, filan yeri satalım, borcu ödeyelim' ben buna karşıyım. Bu fikir benim ve yönetimimin fikri olamaz. Ben Ali Sami Yen ağabeyin ve 35 başkanın yapmış olduğu işler üzerine bir taş daha koymanın gayretindeyim. Yoksa onları elden çıkararak, günlük hesaplar peşinde harcayarak kendimi hiçbir zaman Galatasaray'a hizmet etmiş saymam." dedi ve şöyle devam etti:

"Galatasaray'ın bir spor kulübü olması sebebiyle her turnuvada başarılı olmak zorundadır. Bu sadece parayla mı olur hayır. Eğer günlük hesaplar peşindeyseniz, eğer bugün medyada ya da bazı yerlerde prestijli gözükmek daha fazla tanınır olmak sebebiyle Galatasaray'ın mali yapısını duman eden bir tavır içerisine kimsenin girmemesi lazım. Bugün ben ve yönetim geçmişten gelen bu güçlükleri yenmek bunları telafi etmek için, Galatasaray'ın mevcut varlıklarına zarar gelmemesi için büyük bir uğraş veriyoruz. Galatasaray Yönetim Kurulu ve ben, burada sizin büyük desteğine ihtiyacım var. Elbette yanlış yaptığımız işlerde ikaz edin ama desteğinizin arkamızda durduğunuzu gösterin. Çünkü Galatasaray camiası ancak beraber olduğu zaman bu tip yanlışların içinden çıkabilir, bu tip zararların üstesinden gelebilir."

Galatasaray'ın daha çok altyapıdan gelen ve kendi içinden yetiştirdiği oyuncularla mücadelesini vermesi gerektiğini savunan Başkan Özbek, "Bu Galatasaray'ın selametine olacaktır. Bütün amatör branşlarda bu manada önümüzdeki bütçe döneminde şu anda zaten bu seneki yürüttüğümüz bütçe daha önceki zamanlara göre bayağı geridedir. Önümüzdeki dönemde de bunu daha da geriye çekmeyi düşünüyoruz." diyerek, şunları söyledi:

"Aynı şeyi futbolda da yapacağız. Futbolda daha çok çalışıp, daha iyi bir takım daha çok kendine güvenen bir takım, daha az bütçe gerektiren bir takım kurmak zorundayız. Gelirlerimizi arttırmak için yönetim olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ama maalesef ekonomiden kaynaklanan veya Türkiye'nin genel gidişinden kaynaklanan konularda fazla bir etkimiz olmuyor. Örneğin, statlara gelen seyircinin azalması, bunun sebebi olan olaylarda Galatasaray'ın hiç dahili olmaması, bu çok önemlidir buna bir şey yapamıyoruz.

Ben buradan taraftarlarımıza da çağrı yapıyorum. Bizim Galatasaray olarak farklı bir yapımız var. Çok engin bir kültürümüz, çok değerli etik kurallarımız ve Galatasaraylılık ruhumuz var. Bu manada bu dönemde bütün dünyaya ve Türkiye'ye örnek olabilecek bir kenetlenmeyi sağlamak zorundayız. Bu olayların üstesinden gelmek sadece Galatasaray Yönetim Kurulu'nun işi olamaz. Bütün Galatasaraylıların tek bilek tek yürek altında toplanması gerekir. Ben bu dönemde camianın desteğini istiyorum. Bu dönemde birleşmeyi ve Galatasaray'ın zor günlerinde dünyaya örnek olacak bir birlikteliği sergilemek için size çağrı yapıyorum."

RİVA'NIN DEĞERİ ARTTI

Riva'yla ilgili de konuşan Başkan Özbek, 3. köprünün ve 3. havaalanının yapımıyla arazinin değerinin arttığını söyledi. Özbek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Projenin üzerinden tekrar geçtik. Arazinin kıymeti bana göre bir misli daha artmıştır. Çünkü yeni yapılan havaalanı 3. köprü çok yakınımızdan geçiyor. Oranın değerini çok daha yükseltmiştir. Bu konsept projenin maketini yaptırıyorum. Riva projesinde salonla ilgili yapacağımız aktivitede genel kurulun önüne gideceğiz. Camiaya verdiğim sözlerimin arkasındayım. Sözlerimin hiçbirini unutmadım. Tavrım da bu yönde olacaktır."
CİHAN
<< Önceki Haber Dursun Özbek'ten birlik çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER