Efsane Aydınspor tarih olma yolunda


Aydınspor Kulübü Başkanı Aydın Çepni, ekonomik olarak kulübe katkı sağlayamadığını belirterek, görevini bırakacağını söyledi. Futbolcularla birlikte açıklama yapan Çepni, "Kongre sürecimiz başladı. Kulübü almaya adayım diyene bırakacağım. Kongre sürecinde alan olmazsa valiliğe devredeceğiz, ya kayyum atayacaklar ya da kulüp kapanacak." dedi.

Daha önce de ligden çekilme kararı alan, Aydın 1. Amatör Küme 3. Grup'ta mücadele eden Aydınspor, Fenerbahçe'yi 1990-1991 sezonunun ilk haftasında İstanbul'da 6-1 yenerek adını Türkiye'ye duyurmuştu. Maddi imkansızlıklar sebebiyle amatöre kümeye düşen takım, son yıllarda ekonomik zorluklarla mücadele ediyordu. Kulübe kimsenin sahip çıkmadığını, Aydınspor ile bir yerlere gelenlerin de vefasız davranarak sahipsiz bıraktığını belirten Kulüp Başkanı Çepni, "İlk devreyi birinci bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sezon sonu da takımın, inşallah önündeki bütün maçları kazanıp sezonu şampiyon olarak tamamlayıp Süper Amatör'de yine bu şehri başarıyla temsil edeceğine inanıyorum. Aynı zamanda basketbol şubemizi kurduğumuzu biliyorsunuz, ona da sezona galibiyet dağıtıp ikinci maçımıza bu hafta çıkacağız. Yine kazanıp döneceğimize inanıyorum. Tüm bunları yaparken maddi ve manevi olarak şehrin bize sahip çıkmadığını görüyoruz. Aydınspor'un ismiyle, başarılarıyla bir yerlere gelmiş, deyim yerindeyse bu kulüpten nemalanmış, kulübü şahsi menfaatleri için kullanmış sözde Aydınspor'un büyükleri ve duayenlerinin, bizlere ne maddi ne de manevi herhangi bir desteği olmayıp bunun sebebini düşüne düşüne kendi adıma bulduğumu düşünüyorum. Demek ki bu kulüp bize büyük geliyor, yani kalıbımıza büyük geliyor. Yeteneğimize büyük, bilgi birikimimize büyük. Küçümsediğimiz, ciddiye almadığımız için de gerekli destek alamıyoruz. Kulüpten affımızı istiyorum." dedi.

Aydınspor adına yaptıkları girişimlerde bütün kapıların yüzlerine kapandığını söyleyen Aydın Çepni, "Arkanızdayım deyip bize destek vermeyenlerden nefret ediyorum. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden beklentimiz yok, kulüp olarak. Ciddiye alınmadığımız için de gerekli desteği göstermediler. Eksi Kulüp Başkanımız Mukan Perinçek de bizi oyaladı, oyalamaya devam ediyor. Kulübün başarılı olduğu dönemde yöneticilik yapanların, 'Sen yürü, biz arkadan geliriz.' demeleri yetmiyor. Kulübe maddi anlamda verebileceğim bir şey yok. Ben Aydınspor'a olan borcumu ödediğimi düşünüyorum. Benden daha iyi bu kulübe sahip çıkacak birilerinin kulübe sahip çıkması gerekiyor. İstifa edeceğim ancak istifayı verebileceğim bir yer yok. 'Ben bu kulübü almaya adayım.' dediği gün devredebilirim. Kongre kararı ve tarihi alacağız. Eğer talip çıkmazsa o zaman kulübün kapısına kilit vuracağız. Kongreden sonra kulübe sahip çıkan olmazsa valiliğe teslim edeceğiz." şeklinde konuştu.

Çepni, 2009 yılında başladığı görevini 5,5 yıldır sürdürüyordu. Aydın'ın 2. Lig Kırmızı Grup'ta, diğer kulübü Aydınspor 1923 bulunuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Efsane Aydınspor tarih olma yolunda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER