Eğitim Sen: Öğretmenlerin can güvenliği sağlanmalıdır

Eğitim Sen: Öğretmenlerin can güvenliği sağlanmalıdır

Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fuat Koç, "Bugün Türkiye'de öğretmenler, birilerinin 'tek başına iktidar' hırsıyla yeniden başlatılan çatışmaların ve silahların gölgesinde, her geçen gün biraz daha zorlaşan koşullarda karşılamaktadır. Öğretmenlerin can ve mal güvenliği sağlanmalıdır." dedi.

Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fuat Koç, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısı ile bir açıklama yaptı. "Öğretmenlerin can ve mal güvenliği sağlanmalıdır." diyen Koç açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "AKP'nin 7 Haziran seçimleri sonrasında tek başına iktidarı kaybetmesi sonucunda yeniden başlatılan çatışmalı süreç ile birlikte artan şiddet ve kaos ortamı toplumsal yaşamın bütün alanlarını olduğu gibi eğitimi ve eğitim emekçilerini de derinden etkilemiştir. Bir süredir bazı il ve ilçelerde fiili sıkıyönetim uygulamaları hayat geçirilmiş, çok sayıda yerleşim birimi 'özel güvenlik bölgesi' ilan edilmiş ,okullar kurşunlanmış,valiliklerin peş peşe aldıkları sokağa çıkma yasakları ile tüm ülke sadece 90'lara değil resmen darbe dönemlerine geri götürülmüştür.

Çatışmaların artarak sürmesi nedeniyle özellikle bazı il ve ilçelerde eğitim-öğretim hizmetlerinin öğrenciler, öğretmenler ve diğer eğitim emekçileri açısından sağlıklı bir şekilde yapılmasının koşulları bulunmamaktadır. Okullarda öğrencilerin, öğretmenlerin, eğitim emekçilerinin can güvenliğinin sağlanamadığı, ülkenin bir bölümünde fiilen sıkıyönetim koşullarının yaşandığı bir ortamda eğitim-öğretim hizmetinin ne kadar yapılabileceği ya da sürdürülebileceği tartışmalıdır.

Öğretmenlik mesleği itibarsızlaştırılmış,meslek onurumuz zedelenmiştir. 13 yıllık AKP iktidarı süresince öğretmenlik mesleği bırakalım toplumda hak ettiği itibarı yakalamasını öğretmenler tarihin hiçbir döneminde AKP iktidarı döneminde olduğu kadar hakarete maruz kalmamış, öğretmenlik mesleği tarihte hiç bu kadar büyük bir itibar kaybına uğramamıştır. Göreve gelen her bakan fırsat buldukça öğretmenlerin az çalıştığı, uzun tatil yaptığını iddia etmiş, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran ifadeler kullanmıştır. Bütün bunlara rağmen bütün araştırmalarda öğretmenler en güvenilir meslek grubu seçilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan atamalar ihtiyacın ve beklenen rakamların çok altında kalmıştır. Yıllar içinde işsiz öğretmenler sorunu giderek büyümüş bugüne kadar 41 işsiz öğretmen arkadaşımız ataması yapılmadığı için intihar etmiştir.

Yıllardır öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırma ve emeğimizi değersizleştirme yönündeki çabalara rağmen,uluslar arası bir araştırma şirketinin yaptığı araştırma sonuçlarına göre Türkiye halkının en çok öğretmenlere güvendiği, en az güvenilenlerin ise sorunlarımız çözmekle sorumlun olan politikacılar olduğu görülmüştür. Araştırma sonuçları halkın güvenini kazanan öğretmenlerimize hak ettiği değerin verilmesi gerektiğini göstermektedir." CİHAN
<< Önceki Haber Eğitim Sen: Öğretmenlerin can güvenliği sağlanmalıdır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER