AKP şimdi de 18 yıllık okulun yıkımına kapı araladı

Antalya’da 18 yıldır eğitim veren okulun yıkımıyla sonuçlanacak bir sürecin önü açıldı. Bir okul arsasının da imar planının iptaline yol açacak bir karar alındı.

AKP şimdi de 18 yıllık okulun yıkımına kapı araladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ağustos ayı meclis toplantısının devam oturumunda Toros Eğitim Kurumları’yla ilgili iki önemli karara imza atıldı. Bunlardan ilki 1996 yılında Narenciye olarak bilinen bölgede faaliyetine başlayan özel okul ile ilgili oldu. Muratpaşa ilçesindeki 18 yıllık okulun yıkımıyla sonuçlanacak bir sürecin önü açıldı. Okulun bulunduğu alanı, özel okul alanına dönüştüren ve Muratpaşa Belediyesi’nce hazırlanan 1/1000 ölçekli nazım imar planına yapılan itiraz kabul edildi. Muhalefetin karşı çıkmasına rağmen AK Partililer tarafından kabul gören bu kararla arsanın üzerinde 18 yıldır faaliyet gösteren özel okulun yıkılabilmesinin önü açılmış oldu. 

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Cumhuriyet tarihinde ilk olacak bir karara imza atılacağı uyarısında bulunarak, "Türkiye tarihinde yıkılmış bir eğitim kurumu kararı ben hatırlamıyorum. Bu kararla bir okulun yıkılmasına doğru gitmektedir." uyarısında bulundu. Ümit Uysal, yıkılmasının önü açılan yerin çok uzun yıllardır faaliyet gösteren bir eğitim kurumu olduğunu meclisin de tüm Antalya’nın da bildiğine dikkat çekerek, "Yapılan açıklamalar hukuka dayandırılmaya çalışılmakla birlikte, iş ve eylemin bir siyasi çatışmanın sonucu olduğuna dair kanaat vardır." dedikten sonra meclise ‘rövanşist duygularla’ karar aldırılmamasını istedi. 

AK Partili Belediye Başkanı Menderes Türel, alınan kararın siyasi değil, hukuki bir gerekçesi olduğunu savunsa da bu muhalif üyeler tarafından kabul görmedi. Meclisin muhalif üyeleri, okul yıkmaya varacak kararın hükümetin, Hizmet Hareketi'ne karşı yürüttüğü düşmanlıkla alakalı olduğunu savundu. İmar ve Şehircilik Komisyonu’nun CHP’li üyesi Mustafa Reşat Oktay, yapılan itirazların dikkate alınmaması üzerine "Kurt kuzuyu yemeyi kafasına koymuş." değerlendirmesinde bulundu.

‘BUNLAR YARGIYA GİDECEK KARARLAR’

AK Partili Menderes Türel ise ortada bir hukuksuzluk olduğunu savunarak, bunu düzeltemeye çalıştıkları iddiasına sığındı. Muratpaşa Belediyesi’nin yaptığı plana bir vatandaşın itiraz ettiğini anlatan Türel, ayrıca okul alanıyla ilgili iç denetçi raporunun ve Milli Eğitim müfettişlerinin olumsuz yönde raporları olduğunu savundu. "Burada ciddi bir hukuki yanlışı düzeltmemiz gerektiğini meclis üyelerine hatırlatmak istiyorum." diyen Türel’in itirazlar üzerine meclisin aldığı kararla ilgili, "Bunlar zaten yargıya gidecek kararlar. Birileri bunları yargıya götürecek." demesi dikkat çekti. 

Meclisin CHP’li üyelerinden Sıktı Soydal, itirazcı vatandaşın okul alanında hak sahipliği bulunmayan bir kişi olduğunu söyledi. Soydal, Türel’in iddia ettiğinin aksine, altında bakan imzası bulunan MEB oluru bulunduğuna da dikkat çekti. CHP’li üyeler de raporları dayanak yapılan iç denetçilerin Menderes Türel’in talimatıyla hareket eden kişiler olduğu hatırlatmasında bulundu. 

Karşı çıkmaları rağmen, Toros Eğitim Kurumları’na ait 18 yıllık okulun bin ölçekli nazım imar planının iptaline yol açacak itiraz oy çokluğuyla kabul edildi. 

OKUL ARSASININ DA PLANI İPTAL

Meclisin Toros Eğitim Kurumları’yla ilgili aldığı ikinci bir karar merkez Konyaaltı ilçesi Arapsuyu Mahallesi’ndeki okul arsası ile ilgili oldu. Henüz üzerinde bina bulunmayan arsanın ilköğretim okulu alanından özel eğitim alanına dönüştürülmesine ilişkin uygulama imar planı değişikliğine yapılan itiraz da kabul edildi.

CİHAN

<< Önceki Haber AKP şimdi de 18 yıllık okulun yıkımına kapı araladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER