E okul TEOG Merkezi Ortak Sınav sonuçları burada - MEB Güncel

MEB - TEOG merkezi sınav sonuçları bu sayfada... TEOG sonuçları öğrenmek için tıklayın! MEB Güncel..

E okul TEOG Merkezi Ortak Sınav sonuçları burada - MEB Güncel

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), bu yıl ilk kez 8. sınıflar için düzenlenen merkezi ortak sınav sonuçları açıklandı. Sonuçlar, bakanlığın e-okul veli bilgilendirme sisteminden öğrenilebilecek.

MEB TEOG sınavları sonuçları ne zaman açıklanıyor? merak ediyorsanız doğru adrestesiniz. Bu yıl ilk kez yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınav (TEOG) sonuçları Pazartesi (20 Ocak) günü açıklanacak.

TEOG PUAN HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ  

Seviye belirleme sınavının yerine getirilen temel eğitimden ortaöğretime geçiş sınavına 1 milyon 300 bin öğrenci girdi. 6 dersten yapılan merkezi yazılı sınavlardan alınan puanlar, hem karne notu olarak değerlendirilecek hem de liselere girişte esas alınacak. Kasım ayında yapılan sınavın sonuçlarının yarı yıl tatiline bir hafta kala hala açıklanmamış olması veliler ve öğrencileri tedirgin etmişti. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı sonuçların Pazartesi günü açıklanacağını söyledi.

TEOG SINAVLARI SORU VE CEVAPLARI 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, mahkeme kararıyla iptal edilen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarının öğrencileri etkilemeyeceğini söyledi. Bakanlıkta gazetecilerin sorularını cevaplayan Avcı, “Biz itirazımızı 1 Ağustos 2013'te yaptık” dedi ve mahkemeden aylar sonra karar çıkmasını eleştirdi. Kararın Danıştay'dan değil Ankara 18. İdare Mahkemesinden çıktığını hatırlatan Avcı şunları söyledi: “Bir üst mahkemeye yani Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne itirazımızı yapıyoruz. Mahkemenin bunu hakkaniyetle değerlendireceğine inanıyoruz. Ama çok açık, net olarak söylemek istiyorum. Çocuklarımız rahat olsun. Hiçbir hak kaybı söz konusu olmayacaktır. Hiçbir çocuğumuzun yerleştiği okuldan bir başka yere gönderilmesi gibi bir şey söz konusu değildir, bunlar kazanılmış haktır, bu haklarının en büyük savunucusu Milli Eğitim Bakanlığıdır."
Mahkemeye başvurarak iptal kararı çıkartan CHP milletvekili Aydın Ayaydın da “Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağım. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Bakanlık yeni bir sıralama yapmalı” dedi. 

<< Önceki Haber E okul TEOG Merkezi Ortak Sınav sonuçları burada - MEB Güncel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER