Fatih Koleji Sami Çakır Anadolu ve Fen Lisesi'nin açılışı yapıldı!

Türkiye için Dünya ile yarışan Fatih Koleji'ne bir yenisi daha eklendi.

Fatih Koleji Sami Çakır Anadolu ve Fen Lisesi'nin açılışı yapıldı!

Süzer Grubu Onursal Başkanı ve Süzer Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Süzer tarafından Süzer Grubu İcra Kurulu Başkanı Sami Çakır adına yaptırılan Fatih Koleji Sami Çakır Anadolu ve Fen Lisesi, 21 Kasım Perşembe Günü İçişleri Bakanı Muammer Güler; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sanat, iş ve siyaset dünyasının renkli simalarının katılımları ile resmi olarak açıldı. Açılışa AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Yılmazcan, Siirt Valisi Ahmet Aydın, İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Basri Hakan Hakyemez, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Ömer Çaktıç (Eski Milli Kaleci), Cihat Arslan (İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Antrönörü), Zafer Biryol (Eski Gol Kralı), Ersin Gürlük (Eski Sporcu),  Arif Erdem (TRT Yorumcusu, Eski Sporcu), Turgay Demir (A Haber Yorumcusu), Behram Kılıç (Aksiyon Dergisi Spor Yazarı), Genç oyunculardan Burçin Abdullah, son günlerde adından sıkça söz ettiren 'Küçük Gelin' dizisinin başrol oyuncusu(Zehra) Çağla Şimşek de katıldı.

Girişte gazetecilerin soruları yanıtlayan İçişleri Bakanı Muammer Güler; Başbakanlık önünde vurulan kişinin canlı bomba olmadığını açıkladı. Güler, 'Ortada canlı bomba yok, şüpheli kendisini polise ihbar etmiş. Psikolojik sorunları olduğu düşünülüyor. Şüphelinin üzerinde bomba süsü verdiği aksam çıktı. Olayda polis havaya ateş açtı, vurulma olayı yok.' dedi.

Açılış Töreni'nde konuşan Güler "Hizmete gönül vermiş bu büyük ailenin mensuplarını selamlarım. Bir faniye verilebilecek  çok büyük hediyeler var. Ama böyle bir hediye herkese nasip olmaz. Fatih Kolejinin kuruluşundan beri ülkenin kalkınmasında önemli bir  rolü olmuştur. Gelişmiş ülkelerden geri kalmamak adına  bilgiyi en doğru şekilde öğrenmek gerekir. Türkiye'de 20 milyon öğrenci var bu sayı bir çok ülke nüfüsundan daha fazla. Tüm bu öğrenciler iyi eğitim alırsa ülkemiz çok güçlenir. Hizmet camiasının çalışmalarını yakından takip ediyoruz.Kendini eğitime adamış insanların barış ve huzur adına dünyanın dört bir yanında anadolu insanını  temsil ettiklerini biliyor ve hiç bir beklentiye girmeyen bu insanlara öncülük edenlere teşekkür ediyoruz. Hoşgörü diyalog ve sevgi kavramları bu eğitim kurumları sayesinde dünya barışına öncülük edecektir. Fatih Koleji'nin genç, dinamik hizmet gönüllüsü sayesinde ülkemizin bir sıkıntısı olmayacaktır. Hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz." dedi.  Fatih Koleji öğrencilerinin Halk Oyunları performansı da sergilediği  açılış töreni, kurdele kesiminin ardından okulun gezilmesiyle sona erdi.
 
1981'den beri Süzer Grubu Ailesinin bir ferdi olan Sami Çakır adına okul yaptırma kararı alan Süzer Vakfı, 30 yılı aşkın süredir uluslararası bilim, sanat ve matematik  olimpiyatlarındaki başarısından dolayı Fatih Kolejlerini tercih etti.  15 bin 608 metre karelik alan üzerine kurulan ve 27,000 metre karelik kapalı alana sahip olan Fatih Koleji Sami Çakır Fen ve Anadolu Lisesi 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında eğitime başladı. Toplam 28 derslikte, 672 öğrencinin eğitim göreceği okul belki de dünyada patrondan CEO'suna verilmiş en anlamlı hediye olması yönüyle de bir ilke imza atıyor. Fatih Koleji Sami Çakır Anadolu ve Fen Lisesi spor ve fitness salonları, etüt ve proje odaları, sosyal ve kültürel alanları, deneyimli ve eğitimli kadrosu göz dolduruyor.
 
32 Yıllık Çalışma Arkadaşıma Armağan

Süzer Grubu olarak altmış yıl boyunca çok çeşitli sosyal sorumluluk çalışmalarına imza attıklarını, bunların arasında eğitimin her zaman öncelikli ve ayrıcalıklı bir noktada olduğunu hatırlatan Süzer Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Süzer; "Grubumuzun İcra Kurulu Başkanı Sami Çakır'a bunca yıldır sürdürdüğü gönülden ve fedakarca çalışmalarından dolayı bir armağan sunmak istiyorduk. Kendisine sorduğumuzda hiç tereddütsüz, şahsına verebileceğimiz en güzel armağanın ülkemize, gençlerimize bir okul kazandırmak olacağını söyledi. Bunun üzerine eğitim kalitesi ve ciddiyetinden emin olduğumuz Fatih Koleji ile irtibata geçerek nasıl bir çalışma gerçekleştirebileceğimizi istişare ettik." şeklinde konuştu. İstanbul’daki eğitim ihtiyacı doğrultusunda Fatih Koleji Sami Çakır Anadolu ve Fen Lisesi'ne karar verildiğini ve çalışmalara hemen başlandığını söyleyen Süzer:"Fatih Koleji Sami Çakır Anadolu ve Fen Lisesi’nin ülkemize, öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Her şey yarınlarımızın güvencesi çocuklarımız için."dedi.

Artık Yüzlerce Manevi Evladım Var

Konuşmasına Mustafa Süzer ve Fatih Koleji yöneticilerine teşekkür ederek başlayan Süzer Grubu İcra Kurulu Başkanı Sami Çakır: "İnsan kısacık ömrüne inancı ve idealleri ile çok şey sığdırabilir. Bugün açılışını yaptığımız okulumuz, ideallerimizin sembolü olarak istikbaldeki ümidimiz, sevincimiz ve gururumuz olacaktır. Türkiye'nin büyük hedeflerine nitelikle eğitimle ulaşılabileceğinin altını çizen Çakır; "Hayatta en çok kız çocuğum olsun istemiştim, olmadı. Artık yüzlerce manevi kız evladım var. Bu güzide eğitim kurumunda öğrenimlerini sürdürecek yavrularımızın ülkemizin kalkınmasına kıymetli katkılar yapacaklarına inanıyor ve hepsine başarılar diliyorum.” şeklinde duygularını ifade etti.

Gelecek İçin En İyi Yatırım: Eğitim

"İş adamlarının eğitime yaptıkları yatırımlar aslında gelecek nesiller için yapılan en iyi yatırım olduğunu düşünüyoruz. Bu yatırımlar sayesinde Fatih Koleji'nde eğitim gören öğrenciler dünyanın dört bir yanında ülkemiz adına var güçleriyle çalışıyorlar." şeklinde konuşan Fatih Koleji Genel Müdürü Levent Eyüboğlu; "50'nin üzerinde şubesi, modern alt yapısı ile Türkiye için Dünya ile yarışmaya var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Fatih Koleji Sami Çakır Anadolu ve Fen Lisesi Öyküsü

Süzer Ailesinin bir ferdi olarak görülen Sami Çakır için bir şeyler yapmak isteyen Mustafa Süzer kendisine bir hediye sunmayı teklif eder. Ancak hayatı zorluklar içinde geçen Süzer Grubu İcra Kurulu Başkanı sadece ismine yaptırılacak okul teklifini kendisinin çocuk sahibi olamamasından dolayı çok anlamlı bularak kabul eder. Dünya çapındaki bilim, sanat, çevre ve matematik olimpiyatlarındaki başarısından dolayı Fatih Koleji seçiler. Yapına 2012 yılında başlanan 15 bin 608 metre karelik alan üzerine kurulan ve 27,000 metre karelik kapalı alana sahip olan Fatih Koleji Sami Çakır Fen ve Anadolu Lisesi 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında eğitime başladı.
<< Önceki Haber Fatih Koleji Sami Çakır Anadolu ve Fen Lisesi'nin açılışı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER