KPSS soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? (osym.gov.tr)

ÖSYM, 2014 KPSS sorularını ve cevaplarını ne zaman açıklanacak? (osym.gov.tr) KPSS'den en son haber için tıklayınız.. Milyonların gözü ÖSYM'de..

KPSS soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? (osym.gov.tr)

KPSS'ye giren milyonlarca öğrencinin aklı "ÖSYM, 2014 KPSS sorularını ve cevaplarını ne zaman açıklanacak?" sorusunda.. Merakla beklenen soruların 2-3 gün içerisinde yayınlanması bekleniyor. KPSS soru ve cevapları yayınlanır yayınlanmaz Samanyoluhaber.com'da bulabilirsiniz.. Ka­mu­’da me­mur ola­rak gö­rev al­mak is­te­yen 2 mil­yon aday, Ka­mu Per­so­ne­li Seç­me Sı­na­vı­’na (KPSS) gir­mek için dün sa­bah er­ken sa­at­ler­de okul­la­ra akın et­ti. Bir­çok yer­de ka­dın aday­la­rın sa­çın­da­ki tel to­ka­la­rı­na da­hi el ko­nul­du. Po­li­sin sı­kı kon­tro­lü ba­zı aday­la­rın tep­ki­si­ne ne­den ol­du.


İlk otu­rum 09.30’da baş­la­dı. 12. 30’da so­na er­di. İkin­ci otu­ru­ma ise öğ­le­den son­ra 14.00’de start ve­ril­di. Sa­bah otu­ru­mun­da ge­nel ye­te­nek ve ge­nel kül­tür­den 60’ar so­ru, öğ­le­den son­ra­ki otu­rum­da ise eği­tim bi­lim­le­rin­den 80 so­ru yö­nel­til­di.

PAZAR OTURUMU

Kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) sabah oturumu sınavı başladı. 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) gerçekleştirilen sınav, 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da saat 9.30'da başladı.

Adaylar, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sınavın başlama saatinden önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulundu. Adaylar, sınav salonuna sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı/pasaportları kontrol edilerek alındı. 

Sabah oturumunda adaylara hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebeden 30'ar, saat 14.00'te başlayacak öğleden sonra oturumunda da çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkilerden 30'ar soru yöneltilecek. Oturumlarının süresi 160 dakika olacak. 


Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER