LYS-2'yle ilgili değerlendirme: 'Adaylar LYS-2'de zorlandılar'

ÖSYM tarafından hazırlanan LYS-2 sona erdi. Fem Yayınları Rehberlik Koordinatörü Faruk Ardıç LYS-2 sorularını değerlendirdi.

LYS-2'yle ilgili değerlendirme: 'Adaylar LYS-2'de zorlandılar'

İşte o değerlendirme:

Bugün gerçekleşen LYS-2’de adaylar oldukça zorlandılar. Özellikle Fizik soruları yerleştirme puanının belirlenmesinde oldukça belirleyici ders olacağı söylenebilir.

Fizik soruları zordu ve zaman alıcıydı

Öğrencilerden aldığımız bilgilere göre fizik soruları önceki yıllara göre oldukça zor ve zaman alıcıydı. Özellikle 11 ve 12 sınıfın son konularından gelen soruların öğrencileri zorlayacağını düşünüyoruz. Ayrıca, evrenin yaşı, depremle ilgili açısal momentum, dinamik ve bilimsel bilgi soruları kavram içerdiğinden aday için zor soru olarak nitelendirilebilir.

Kimyada organik soruları öğrencileri zorladı

Kimya soruları genel itibarıyla önceki yıllarda çıkmış sorulara benzer nitelikteydi. Organik kimya soruları zor olmamakla beraber oldukça seçiciydi. Adayların bu soruları çözebilmeleri için temel bilgilerin yanında tepkimelerin mantıklarını da bilmeyi gerektiriyordu. Organik kimya haricindeki sorular genelde kolay olduğu anlaşıldı. Konu dağılımı güzel yapılmış hemen her konudan soru sorulmuş.  Öğrencilerin bir soruda bilimsel değerler dikkate aldıklarında cevabına ulaşamadıkları, ancak bilimsel değerler dikkate alınmayıp düz mantıkla hareket edildiğinde sorunun çözümü yaptıkları anlaşıldı.

Biyoloji sorular geçen seneye göre zor soru sayısı arttı

Her yıl adayların kurtarıcı olarak gördükleri biyoloji sorularında seçici soru sayısı bu sene fazla olduğunu görüldü. Öğrencilerden alınan bilgilere göre müfredat dışı soru sorulmamakla birlikte, sadece temel biyoloji bilgisi ile yapılamayacak 3- 4 adet soru bulunmakta. Geçen seneki ile aynı sayılabilecek bir sorunun da gelmiş olması dikkat çekici bir durum.
<< Önceki Haber LYS-2'yle ilgili değerlendirme: 'Adaylar LYS-2'de zorlandılar' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER