Okullar açılıyor ama...

500 binden fazla lise öğrencisi için belirsizlik sürüyor. Çocuklarını Meslek lisesi'ne kaydettirmek istemeyen veliler seçeneksizlikten şikayet ediyor, ancak kapasite sorunu da unutulmamalı.

Okullar açılıyor ama...

Okulların açılmasına kısa bir süre kaldı ancak kafalar hala karışık... 574 bin öğrencinin durumu ne olacak? Çocuğunu Meslek Lisesi bölümlerine göndermek istemeyen veli, alternatif olmamasından dolayı endişeli.

4+4+4 KAPASİTE SORUNU DOĞURDU

Eğitimciler ise açıkta kalan öğrencilerle ilgili son rakamların kesin kayıt tarihinden sonra netleşeceği görüşünde... Ancak önemle dikkat çektikleri bir nokta var.  O da kapasite sıkıntısı...

ALİ YALÇIN : "4+4+4'den sonra 9. sınıfa yığılmalar oldu. Bu artı kapasitenin eritilmesi söz konusu."

Uzmanlar kontenjan sıkıntısına ek olarak kapasite sorunun da eklenmesinin daha büyük sıkıntılar oluşturacağını söylüyor.

ALİ YALÇIN : ''Geçen yıl ve bu yıl 9. sınıfa gelen artı kapasite önümüzdeki yıl da gelecektir. MEB'in rutin çalışmasının dışına çıkması lazım . O da okul ve derslik sayısını arttırmaktır. Bakanlık bu konuda herhangi bir somut adım atmamıştır, yeni bir proje geliştirmemiştir."

"İKİLİ UYGULAMA GÜVENLİK SORUNU OLUŞTURUR"

Bakanlığın meslek liseleri içinde açmayı planladığı genel lise sınıfları geçici çözüm olarak görülüyor. Sabahçı - öğlenci uygulaması ise eğitimde geriye gidiş olarak algılanıyor. Eğitimciler, Bakanlığı uyarıyor: "Okullar açılmadan önlem alınmazsa, kapasite sorunu Bakanlığın başını ağrıtacak."

Ali YalçınLisedeki ders yükü göz önüne alındığında ikili eğitim yaptığında saat kaçta başlayıp kaçta bitecek? Çok erken çıkıp geç eve dönmek büyükşehirlerde bir güvenlik kaygısı, ailede bir endişe oluşturabilir. Buradan Bakanlığa çağrımız olsun, okullar açıldıktan sonra açıkta kalacak öğrenci olursa, kapasite sorunu olursa bu durum bakanlığın zamanında önlem almamasının fotoğrafı olur ki bununla karşılaşmak bakanlığı memnun etmeyecektir. Onun için zamanında önlem almaması gerekmektedir."

SAMANYOLU HABER
<< Önceki Haber Okullar açılıyor ama... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER