EGOD Başkanı İduğ: Otomobilde yıl sonu kampanyalarını değerlendirin

EGOD Başkanı İduğ: Otomobilde yıl sonu kampanyalarını değerlendirin

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, yılın son çeyreğiyle birlikte daralmaya doğru giden otomotiv sektöründeki firmaların, yıl sonu hedeflerinin tutturulması için uyguladığı fiyat indirimleri ve kampanyaları doğru bulduklarını söyledi. EGOD Yönetim Kurulu kasım ayı toplantısında biraraya gelen İduğ ve yönetim kurulu üyeleri, otomotiv piyasasındaki gelişmeleri değerlendirdi.

Kasım ayı itibariyle yeni otomobil almanın tam zamanı olduğunu belirten İduğ, otomobil ve hafif ticari araba pazarının ekim ayındaki yüzde 3,5 küçülmesi sebebiyle yıl sonu hedeflerini tutturmaya çalışan firmaların, rekabetini arttırdığını söyledi. EGOD Başkanı İduğ, "8 bin lirayı bulan fiyat indirimleri, vadeleri üç yıla kadar uzayan sıfır faizli krediler ve taksitlerin 2016'ya ertelendiği fırsatlar öne çıktı. Kampanyalara bakıldığında 8 bin liraya varan takas indirimi, 7 bin liraya varan indirim, 3 bin 500 liraya varan nakit alım indirimi, üç yıla varan sıfır faiz, 'Şimdi Al, Şubat 2016'da Öde', 'Taksitlere Haziran 2016'da Başla', dört yıla uzayan vade, sabit kur ve yüzde 3 peşin alım indirimi gibi çok çeşitli fırsatlar sunuluyor." dedi.

2015 KAMPANYALARI 2016'YI TAŞIYABİLİR

Otomotiv piyasasındaki 2016 yılı öngörülerini de açıklayan Mustafa İduğ, 1 Kasım 2015'teki genel seçimin sonucunda oluşan tek partili tablonun, piyasalarda olumlu hava estirmesi için tek başına yeterli olmadığını söyledi. Sanayi ve ticaretin gelişimini etkileyen birçok etken olduğunu vurgulayan İduğ, "Burada önemli olan, yurtiçi ve yurtdışı dinamiklerin birbiriyle koordineli bir mekanizma oluşturması. Firmaların 2015'te başlattığı kampanyaların etkisiyle otomobil satışlarında, 2016'nın ilk çeyreği ile yarısında yükseliş bekliyoruz. Makul fiyat ve kur politikasıyla 2015'te yaşanan aksaklıkların oluşmayacağını düşünüyoruz." diye konuştu.Otomobilde-yil-sonu-kampanyalarini-degerlendirin-1939685.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber EGOD Başkanı İduğ: Otomobilde yıl sonu kampanyalarını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER