Altın fiyatlarıyla ilgili çok çarpıcı iddia!

Eylül 2011’de 1.922 dolara kadar tırmanan altında yaşanan sert düşüş yatırımcıları şoke etti. Peki bundan sonra ne olacak?

Altın fiyatlarıyla ilgili çok çarpıcı iddia!

Altın Fiyatlarıyla ilgili çok çarpıcı iddialar geliyor. Ünlü yatırımcı Marc Faber ise “Dalgalanmaya hazır olun.” uyarısı yaptı.  Geçen perşembe 1.590 dolardan işlem gören altının onsu dün 1.321 dolara kadar düştü. Altın fiyatlarındaki sert düşüşü değerlendiren Faber, "Yatırımcılar altında dalgalanmaya hazır olmalı, çünkü kaynağı merkez bankaları" dedi.

Faber, "Altın 2011'den bu yana yüzde 29 düştü ama daha önce yüzde 82 prim yapmıştı" diyerek altının şu an aşırı değerli olduğunu söyledi. Altının daha ne kadar düşebileceği hakkında bir fikri olmadığını dile getiren Faber, "Altın bir düzeltme içinde. Uzun vadeli düzeltme normaldir. Altın yatırımcısı uzun vadede kayıpta değil" dedi. Küresel piyasalarda bozulma olduğunu söyleyen Faber, Türkiye'nin de bundan etkilenebileceğini söyledi.

Krizin bittiği ve güvenin geri geldiği düşüncesiyle borsalara yöneliş, ABD Merkez Bankası’nın (FED) parasal genişlemeye son vereceği endişesi ve Kıbrıs Rum Kesimi’nin altın satış kararı, düşüşün sebepleri olarak gösteriliyor. 


<< Önceki Haber Altın fiyatlarıyla ilgili çok çarpıcı iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER