Antalya'daki oteller sezona iyi başladı

Antalya'da 5 yıldızlı oteller yüzde 100'e yakın doluluğa erişti.

Antalya'daki oteller sezona iyi başladı

Profesyonel Otel  Yöneticileri Derneği (POYD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kızıldağ, turizm sezonunun  çok iyi başladığını, Antalya bölgesindeki 5 yıldızlı otellerin yüzde 100'e yakın  bir doluluğa eriştiğini bildirdi.
         
Açıklamalarda bulunan Kızıldağ, turizmde yaz sezonunun tam  anlamıyla başladığını, Antalya bölgesindeki otellerde neredeyse yer kalmadığını  söyledi.
         
Konjonktürel bir sıkıntı yaşanmazsa sezonun iyi geçeceğini dile getiren  Kızıldağ, geçen yıla oranla turist sayısında yüzde 5-10 arasında artış  yaşanabileceğini tahmin ettiklerini kaydetti. Kızıldağ, "Bölgedeki 5 yıldızlı  oteller yüzde 100'e yakın doluluğa erişti. Sezona güzel başladık, bir sezon güzel  başlarsa güzel gider" dedi.
         
"Çözüm süreci turizme katkı sağlar"
         
Çözüm sürecinin Türkiye turizmine olumlu katkı sağlayacağını vurgulayan  Kızıldağ, "Çözüm sürecinin turizme büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Çünkü  turizm güvenli ortamı sever, turistik hareketin en büyük düşmanı güvensizliktir"  diye konuştu.
         
Yaklaşık 20-30 yıl önce Türkiye'de çok iyi satılan Anadolu turları  bulunduğunu anlatan Kızıldağ, şöyle devam etti:
         
"Avrupa ve Amerika başta olmak üzere dünyanın her yerinden Anadolu'ya,  kültürel değerleri görmek isteyen turist gelirdi. 100-200 otobüslük konvoylarla  bütün Anadolu'yu gezerlerdi. Geçmiş dönemde yaşanan terör ve güven sıkıntısı  nedeniyle Anadolu turlarında büyük düşüşler yaşandı, hatta belli dönemde  sıfırlandı. Şimdi tekrar bu güven ortamı oluşursa Anadolu'da çok ciddi bir turizm  başlar, turlar tekrar yaygınlaşır diye düşünüyorum."
         
"İsrailli turist tekrar gelmeye başlayacak"
         
Kızıldağ, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinin turizmi  hareketlendirdiğini dile getirerek, "İsrailli tur operatörleri otellerle  görüşmeye başladı, kontenjanlar tahsis edildi. Bu ayın ortasından itibaren  İsrail'den Antalya'ya tekrar turist gelmeye başlayacağını tahmin ediyorum" dedi.
         
Otellerin yüzde 10'u Türk turist
         
Türkiye'de yerli turist sayısının son yıllarda ciddi anlamda arttığını  belirten Kızıldağ, sektörel anlamda iç turizmin gelişmesini desteklediklerini  söyledi.
         
"Yerli turist olmazsa hep bir şeyler eksik kalır" diyen Kızıldağ, son  yıllarda erken rezervasyon indirimleri ve kampanyalarla artık yerli turistin de  yabancı turist gibi yaz aylarının konaklama rezervasyonunu, kış aylarından  yapmaya başladığını kaydetti.
         
Kızıldağ, "Yerli turist erken rezervasyona çok çabuk intibak etti ve iyi  kullanmaya başladı. Yerli turist oranı yaz aylarında yüzde 10'a kadar çıkıyor. Bu  da sevindirici bir oran" diye konuştu.
         
"Türkiye'deki otellerin yerli turist için pahalı olduğu" söylemlerini  doğru bulmadığına dikkati çeken Kızıldağ, Türk turistin daha pahalı olan yaz  aylarında tatil yaptığını, yabancı tur operatörlerinin ise 12 ay boyunca otellere  misafir yolladığını söyledi.
<< Önceki Haber Antalya'daki oteller sezona iyi başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER