Cepte taksit sınırlamasına Avea'dan tepki

Cep telefonunda taksit uygulamasının kaldırılmasına Avea'dan tepki: '“Şartlar eşit olmalıydı"

Cepte taksit sınırlamasına Avea'dan tepki

Avea Üst Yöneticisi Erkan Akdemir cep telefonunda taksit uygulamasının kalkmasına teknomarketlerin gösterdiği tepkiye yönelik “Şartlar eşit olmalıydı” dedi.

Cep telefonunda taksit uygulamasının kaldırılmasına yönelik yankılar sürüyor. Teknomarketler faturaya yansıtılarak vadeli bir şekilde satış yapabilen telefon operatörlerine bu noktada ayrımcılık yapıldığını açıklarken Avea’dan bu yönde bir açıklama geldi. Üst Yönetici Erkan Akdemir “Bu karar daha sağlıklı bir şekilde alınabilirdi. Biz bundan mutlu değiliz. Tüm esnafın önü açılmalı. Şartlar eşit olmalı. Halbuki ithalatta telefonun payı sadece yüzde 1” dedi.  

Gelirler 4 milyara dayandı

Avea’nın 2013 yılı finansal sonuçlarına göre şirket gelirini yüzde 10 artırarak 3. 8 milyar liraya çıkardı. Şirketin vergi öncesi karı ise 584 milyon lira oldu. 13 milyon 500 bin olan toplam müşteri sayısı da son çeyrekte 418 bin artarak 14,5 milyon oldu. Avea’nın 6 milyon olan faturalı abone sayısı yüzde 10 artışla 6,5 milyona ulaşırken; faturasız aboneleri ise yüzde 6’lık artışla 8 milyona yükseldi.

Numara taşımada da 2013’ün son çeyreğinde kazandığı 304 bin aboneyle; 7. çeyrektir bu alandaki kesintisiz liderliğini koruyan şirket, 2013 yılında toplam 916 bin net abone kazandı.

8 fabrikaya eşdeğer yatırım

Ya­tı­rım­lar­la il­gi­li açık­la­ma ya­pan Ak­de­mir “Sa­de­ce 2013 yı­lın­da 706 mil­yon TL’­lik bir ya­tı­rım yap­tık. 2011 yı­lın­dan 2013 yı­lı so­nu­na ka­dar­ki dö­nem­dey­se 2.3 milyar liralık ya­tı­rım yaptık. Bu ra­kam­la 8 gı­da fab­ri­ka­sı, 2 adet de yıl­lık 50 bin araç ka­pa­si­te­li oto­mo­bil fab­ri­ka­sı ku­ru­la­bi­li­r” de­di.

<< Önceki Haber Cepte taksit sınırlamasına Avea'dan tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER