İSİAD 'Collectiom Premiere Moscow” fuarında...

İSİAD, Tekstil Komitesi üyeleri ile her yıl dünya markalarını bir araya getiren Rusya’nın Başkenti Moskova’da düzenlenen “COLLECTION PREMIERE MOSCOW” moda fuarına katıldı.

İSİAD 'Collectiom Premiere Moscow” fuarında...

TUSKON ve MARİFED bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Sanayici ve İş Adamları Derneği (İSİAD), Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen “COLLECTION PREMIERE MOSCOW” moda fuarı kapsamında Rusya Türkiye İş Adamları Derneği (RUTİD) ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Yaklaşık 75 Türk şirketinin katıldığı Moskova CPM Uluslararası Fuar’ında 18 kişilik Türk hazır giyim sektörü temsilcilerinden oluşan Türk işadamları fuarda sektörün nabzını tutarken Rus iş adamları ile de ikili görüşmeler gerçekleştirdiler. İş adamları gezi kapsamında ayrıca Rusya’nın önemli tekstil toptancı pazarlarını da ziyaret etti.

Moskova CPM Fuar gezisinin Türk iş adamları açısından oldukça verimli geçtiğini belirten İSİAD Tekstil Komitesi Başkanı Hasan Samancı, “Bundan sonrada Tekstil Komitesi olarak sektörün nabzının attığı önemli fuar ve lokasyonlara üyelerimizle katılmaya devam edeceğiz” dedi. İSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Gündoğan Koca ise Rusya pazarı hakkında net ve doyurucu bilgiler edindiklerini belirterek Rusya’ya kalıcı yatırım için cesaretlendiklerini ifade etti.

Rusya piyasasının hareketli ve önemli bir pazar olduğuna değinen ve planlı, projeli ve uzun vade hesaplarla Türk İş Adamlarını Rusya’ya davet eden RUTİD Başkanı Esat Sarı, “Rusya henüz doyuma ulaşmamış, bazı şeyleri yeni yeni elde etmiş bir piyasa. Rusya’da 15 ciddi Türk markası var. Bu işadamları Rusya’da daha da büyümekten yana. Rusya bir değişim ve gelişim içinde. Bavul ticareti artık yerini planlı bir ticaret sistemine bırakıyor. Rusya’da artık sokak ticaretleri de kalkıyor ve büyük ticaret merkezleri açılıyor. Dolayısıyla Rusya’da var olmanın koşulu artık burada yatırım yapmak. Türk işadamları buraya gelip yerleşmeli. Bu pazarın içinde olmalı” şeklinde konuştu.  

<< Önceki Haber İSİAD 'Collectiom Premiere Moscow” fuarında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER