İsim benzerliğinin getirdiği telefon faturalarına dikkat!

Birçok GSM abonesi kendi ile aynı ismi taşıyan cep telefonu kullanıcılarının cep telefonu faturasını ödüyor.

İsim benzerliğinin getirdiği telefon faturalarına dikkat!

Şikayetvar’ın haberine göre; birçok GSM abonesi kendi ile aynı ismi taşıyan cep telefonu kullanıcılarının cep telefonu faturasını ödüyor. Hatta bu faturalar nedeni ile icralık olanların sayısı da hiç az değil.
 
Cep telefonu kullanıcılarının şikayetlerine göre, birçok gsm abonesi aylardır kendisi ile aynı ismi taşıyan kişilerin cep faturalarını ödüyor. Birçok gsm abonesi ise kendisi ile aynı ismi taşıyan kişilerin cep telefonu faturası borcu nedeni ile icralık oldu. İşte cep telefonu kullanıcılarının şaşkınlığa neden olan şikayetleri şöyle:
 
Otomatik Ödemelerinizi Kontrol Edin
 
“Otomatik ödemelerimin arasında başkasına ait bir talimat için altı aydır ödeme yaptığımı fark ettim. İsim benzerliğinden dolayı bir başka birinin de faturası otomatik ödememe eklenmiş. Muhtemel bir operatör hatası. Bankayı aradığımda otomatik ödeme talimatını iptal ettiler.”
 
İsim Benzerliği İcra Getirdi
 
“İsim benzerliğinden kaynaklanan 4 adet hattın borçları icra takibi açılarak tarafımdan tahsil edilmeye çalışılmıştır. Hatların bana ait olmadığını gsm operatörüne bildirdim. Dilekçeme istinaden beni arayarak sistemlerinde gerekli düzeltmeyi güncellemeyi yaptıklarını ve hatların benim üzerimde artık gözükmediğini bildirdiler. Bugün dahi bir hukuk bürosu beni arayarak neden borcu ödemediğimi sormaktadır.”
 
Hattın Gerçek Sahibi Borcu Ödemeyince Adlar Karıştı
 
Hattın gerçek sahibinin adına gelen fatura borcunu ödemediği için gsm operatörünün görevlendirmiş olduğu bir avukat ad benzerliğinden dolayı hakkımda icra takibi başlattı. Gsm operatörünü arayarak gerekli izahı yaptım. Bana isim benzerliğinden dolayı böyle bir hatanın olduğu ve bu hattın benimle herhangi bir ilişiği olmadığı, tedirgin olmamın yersiz olduğu vb. gibi sözlü ifadeler yapıldı. Bende hakkımdaki icra takibinin durdurulduğunu düşünerek herhangi bir işlem gerçekleştirmedim. Temmuz ayı maaş bordromda icra kesintisini gördüğümde şok oldum. Bu kesinti yaşadığım evin kirasını ödeyememe, kredi kartı borcumun aksamasına ve de ruh halimin bozulmasına neden oldu. “

<< Önceki Haber İsim benzerliğinin getirdiği telefon faturalarına dikkat! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER