Yolsuzluk bulguları doğrulandı

Brüksel’deki AB ile ilişkiler toplantılarından dönen TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, “Uluslararası Şeffaflık Derneği bizim yolsuzluk araştırmasının bulgularını teyid etti” dedi. Dinçer, "Hiç­bir şey ya­pıl­maz­sa bu yol­suz­luk­lar ken­di ken­di­ne or­ta­dan kalk­ma­ya­cak" ifadelerini kullandı.

Yolsuzluk bulguları doğrulandı

TÜ­Sİ­AD Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Ha­luk Din­çer, Brük­se­l’­de AB yet­ki­li­le­riy­le yap­tı­ğı gö­rüş­me­le­rin ar­dın­dan İs­tan­bu­l’­a dön­dü ve dün gün­de­me iliş­kin açık­la­ma­lar­da bu­lun­du.

AB KAYBETMEK İSTEMİYOR

Zi­ya­re­ti­ni an­la­tan Din­çer, AB üye­li­ği ko­nu­sun­da “Çok net söy­le­ye­bi­li­rim, son dö­nem­de­ki ge­liş­me­ler ne­de­niy­le AB, Tür­ki­ye­’yi ke­sin­lik­le kaybetmek is­te­mi­yo­r” de­di. Din­çer, bir so­ru üze­ri­ne Ulus­la­ra­ra­sı Şef­faf­lık Ör­gü­tü­’nün Tür­ki­ye ile il­gi­li yol­suz­luk al­gı­sı­nı da yo­rum­la­dı. Din­çer, şöy­le ko­nuş­tu: “Bu hem G-20 hem B-20’nin ve hü­kü­me­tin de gün­de­min­de olan bir ko­nu.

KENDİ KENDİNE KALKMAZ

Ör­gü­tün açık­la­dı­ğı bul­gu­lar ara­sın­da esa­sın­da bi­zim ge­çen haf­ta açık­la­dı­ğı­mız yol­suz­luk ra­po­ru bul­gu­la­rı­nı te­yit eder ni­te­lik­te. Baş­ba­kan Yar­dım­cı­sı Ali Ba­ba­ca­n’­ın açık­la­ma­la­rı, bu ko­nu­nun üze­ri­ne gi­di­le­ce­ği, bu­nun­la il­gi­li stra­te­ji oluş­tu­ru­la­ca­ğı yö­nün­de. Bun­la­rı olum­lu değerlendi­ri­yo­ruz.

Hiç­bir şey ya­pıl­maz­sa bu yol­suz­luk­lar ken­di ken­di­ne or­ta­dan kalk­ma­ya­cak. Bu­nu­nun al­tı­nı çiz­mek is­te­riz.”

DEMOKRATİK ÜLKELERDE BU ORANDA BARAJ YOK

TÜSİAD Başkanı Dinçer, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve yüzde 10 barajı tartışmalarıyla ilgili de şunları söyledi: "Uzun yıllardır yüzde 10 barajın indirilmesini istiyoruz, ancak olmadı. Kesinlikle barajı partilerin aralarında anlaşarak düşürmeleri gerekir. Çünkü Türkiye’nin batısında da doğusunda da demokratik ülkelerde böyle bir oranda baraj yok.”

AVRUPA BİRLİĞİ 3 KOMİSER GÖNDERİYOR

Brük­sel te­mas­la­rıy­la il­gi­li olum­lu bir tab­lo çi­zen Din­çer, şu bil­gi­le­ri ver­di: “Tüm yetkililerin ya­nın­da Avrupa Parlementosu Baş­ka­nı Shulz ile de gö­rüş­tük.

PUTİN'İN ZİYARETİ İNCELENİYOR

Je­opo­li­tik ge­liş­me­ler Tür­ki­ye­’nin böl­ge­de­ki öne­mi­ni ar­tır­mış du­rum­da. Bu çok net ifa­de edil­di. Bu­gü­ne ka­dar gö­rül­me­miş şe­kil­de AB’­nin 3 komi­se­ri Tür­ki­ye­’yi zi­ya­ret ede­cek.

Yi­ne, Pu­ti­n’­in zi­ya­re­ti de ya­kın­dan iz­le­nir­ken an­lam ve­ril­me­ye ça­lı­şı­lı­yor. Bir yan­dan da AB ile ABD ta­ra­fın­dan Rus­ya­’ya uy­gu­la­nan yaptırımla­ra Tür­ki­ye­’nin da­hil olup ol­ma­ma­sı da tar­tış­ma ko­nu­su ola­rak or­ta­ya atıl­dı.” 
<< Önceki Haber Yolsuzluk bulguları doğrulandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER