Akasya Acıbadem Projesinden eğrisel formlar

AKASYA Acıbadem projesinde; Akasya Kent Etabı Yatay ve Kule blokları giriş lobilerinin duvar kaplamalarında ve resepsiyon bankolarında DuPont Corian ileri teknoloji malzemesi eğrisel formlardaki üstün uygulanabilirliği nedeniyle tercih edildi.

Akasya Acıbadem Projesinden eğrisel formlar

Tasarımı Evrenol Achitects’e, uygulama çözümleri ile uygulaması ise YAPIARTI Mimarlığa ait olan ve SAF Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen ‘’ lüksün adresi’’ AKASYA Acıbadem projesinde; Akasya Kent Etabı Yatay ve Kule blokları giriş lobilerinin duvar kaplamalarında ve resepsiyon bankolarında DuPont Corian ileri teknoloji malzemesi  eğrisel formlardaki üstün uygulanabilirliği nedeniyle tercih edildi. 

Duvar kaplamalarında eğrisel formlu ahşap kaplamaların yanında DuPont Corian ile, zorlu eğrisel formları oluşturmak için her bir katmana ayrı ayrı kalıplar yapılarak şekil verildi; eğrisel formlar oluşturmanın yanında; DuPont Corianın  sağladığı esnek tasarım imkanları sayesinde,  yüzeylere doku  verilerek  3. Boyutta da hareketlilik sağlandı, sonuç olarak  bu ihtişamlı, görsel şölen ortaya çıktı.
 
DuPont tarafından icat edilip üretilmiş olan  DuPont Corian yüksek teknoloji yüzeyi; yaşam yerleri, ticari ve özel uygulamalar başta olmak üzere mobilyalar ve aydınlatmalar gibi bir çok farklı uygulamada kullanılmaktadır. DuPont Corian doğal mineraller ile saf akrilik polimerinin bileşiminden elde edilen bir maddedir. Özel üretim süreci sayesinde ısıyla şekillendirilebildiği için  her türlü tasarımı Corian ile uygulamak mümkün hale geliyor. Corian; çok yönlülüğü ve güzelliğiyle öne çıktığı gibi ayrıca gözeneksiz yapısıyla kimyasal bir çok lekeye karşı koyabilen,kolay temizlenebilir, hijyenik, dayanıklı, yenilenebilir ve tamir edilebilir özelliklere sahip. 


<< Önceki Haber Akasya Acıbadem Projesinden eğrisel formlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER