Arman Tasarım'dan yenilikçi oyun alanları

Arman Tasarım’ın yeni neslin çağdaş algı düzeyine ve ihtiyaçlarına uygun olarak tasarladığı Ufo Shake, Moleculer Playground ve Flow Slide oyun birimleri ile çocukların bedensel ve zihinsel yetenekleri, doğanın ve eğlencenin keyfine vararak gelişiyor.

Arman Tasarım'dan yenilikçi oyun alanları

Ürün tasarımı, proje yönetimi ve ürün geliştirme konularında tasarım ve danışmanlık hizmeti veren Arman Tasarım, çocukların kendilerini özgürce ifade ettikleri oyun alanlarının daha çok deneyim yaşatan, eğlendiren, aynı zamanda  sağlıklı ve etkileşimli oyun tasarımları ile kurgulanan bir yapıda olması gerektiği bilinciyle Türkiye’nin önde gelen oyun parkı firmaları için yeni nesil oyun birimleri tasarlıyor. Arman Tasarım’ın yenilikçi tasarım yaklaşımı Ufo Shake ve Moleculer Playground oyun birimleri Doapark tarafından üretiliyor. Flow Slide ve Su Parklarını ise dünyanın en büyükleri arasında gösterilen Polin üretiyor. 
Moleküllerin oluşturduğu madde kurgusunu çocuk oyun alanlarında yeniden canlandıran Moleculer Playground, temelde molekülü temsil eden geometrik birimlerin birbirlerine eklenmesiyle oluşuyor. Birimler, 15 derecelik eklemelerle sınırlandırılmış olmasına rağmen oldukça esnek bir oyun alanı kurgusu yaratma olanağı sunuyor. Moleculer Playground kurulduktan sonra zaman içinde kurgusunun değiştirilebilmesi ve farklı oyun birimleri eklenerek genişletilebilmesi konusunda da esneklik sunuyor. 

Her yöne esneyebilen bir yay üzerinde çocukların oturabileceği 360 derece dönen ‘Ufo’ görünümlü platformdan oluşan Ufo Shake, çocukların birlikte eğlenmeleri için titizlikle çalışılmış neşeli bir ürün. Ürün aynı zamanda kendi ekseni etrafında sürekli olarak dönebiliyor. Flow Slide ise sıradan kaydıraklara yepyeni bir yorum getiriyor. Kayma eylemindeki akıcılığın gözlemlenerek oluşturulduğu kıvrak iniş hattı ve taşıyıcı birimlerinde de aynı akıcılığın kullanılması Flow Slide’ı ayrıştıran özelliklerden bazıları. 

Endüstri Ürünleri Tasarımcı Murat Armağan’ın Çocuk Oyun Alanları ile İlgili Yorumları: “Gelişim çağındaki çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimi ve doğru görsellikle beslenmesi çok önemli. Biz mevcut ürünlerin bir adım sonrasını aradık. Bunu yaparken bu mekanların kent mimarisinin de bir parçası olduğunu hatırlatmak istedik. Çocukların dünyasına baktığımızda ise salıncak ve kaydıraktan oluşan bir oyun alanı yeterince eğlenceli değil. Çocuğun parktaki hareketlerini, güvenliğini, ünitelerde geçirdiği vakti, kullanım sayılarını sorguladık. Sosyalleşmenin önem kazandığı 5-12 yaş aralığında beraber oyun oynamayı, yardımlaşmayı ve oyununu paylaşmasını hedefledik.”


<< Önceki Haber Arman Tasarım'dan yenilikçi oyun alanları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER