Körfez ülkeleri Türkiye'ye yatırım yapmaktan çekiniyor!

Dubai Türk İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi İdris Demirhan, bazı Körfez ülkelerinde gayrimenkul yatırımcılarının, Türkiye’deki durumun netleşmesini beklediğini ve endişeli olduğunu ifade etti.

Körfez ülkeleri Türkiye'ye yatırım yapmaktan çekiniyor!

Dubai Türk İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi  İdris Demirhan, gayrimenkul sektöründe oluşan belirsizlikten çekinen Körfez yatırımcılarının bir bölümünün  Dubai'nin EXPO 2020’yi almasından dolayı yatırımlarını bu bölgeye kaydırmaya başladığına dikkat çekti.  Demirhan, "Kiralar geçen 3 ay içinde yüzde 10'dan fazla arttı. Gayrimenkul alım ve satımında yüksek bir artış söz konusu. Özellikle Arap Baharı'nın ardından yaşanan geriliminden kaçan yatırımcılar, Arapça bilmeleri ve ortak kültüre sahip olmalarından dolayı yatırımlarını Dubai'ye kaydırdı. İran'daki yeni yönetimin biraz daha ılımlı siyaset yapması da Dubai'deki  İran sermayesini artırmaya başladı. Bu yüzden gayrimenkul alımı için Dubai 2008 krizinden önceki fiyatlara ulaşmaya başladı. Büyük sermaye grupları her zaman Dubai'deki mevcut yatırımlarını koruma çabasını sürdürüyor." Tespitinde bulunda.
Demirhan, Körfezden Türkiye'ye yönelik büyük bir bekleyiş olduğunu ifade ederek, Arap dünyasında Türkiye'nin köklü bir ülke olduğu, son yaşanan olayların geçeceği ve kısa süreli sıkıntı yaşandığına dair görüşler olduğunu, Körfez ülkelerindeki yatırımcının, Türkiye'nin bölgede alternatifi olmadığını bildiğini dile getirdi. Dubai Türk İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi İdris Demirhan, 17 Aralık sonrasında özellikle Suudi Arabistan ve Kuveyt gibi Körfez ülkelerinin doların Türk Lirası karşısında değer kazanımını bir avantaj görüp, Türkiye'den özellikle İstanbul, Yalova ve Orhangazi gibi yerlerde büyük yatırım yapmaya başladıklarını vurguladı.

 Dubai Türk İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi  İdris Demirhan, bazı Körfez ülkelerinde ise, durumun  netleşmesini beklediğini ve endişeli olduğunu ifade etti. Demirhan, "Kültürel ve toplumsal değerler anlamında bir çok ortak noktanın olması ve hali hazırda yatırımlarının bulunmasından dolayı Körfez'in her zaman elinin ve ayağının Türkiye'de olacağına inanılıyor. Gayrimenkul piyasası biraz duraklama yaşasa da mayıs ayından sonra tekrar canlanacak gibi görünüyor" diye konuştu.



<< Önceki Haber Körfez ülkeleri Türkiye'ye yatırım yapmaktan çekiniyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER