Sabah, ATV, Takvim ve AHaber sahipsiz!

Sabah, ATV, Takvim Gazetesi ve AHaber sahipsiz.. Üstelik 'Erdoğan, ihale vaadiyle para toplattı.' iddiasını da yalanlayan yok...

Sabah, ATV, Takvim ve AHaber sahipsiz!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 8 işadamından ihale vaadiyle 630 milyon dolar toplandığı, işadamlarının Sabah ve ATV'nin içinde bulunduğu medya grubunu satın aldıkları" şeklinde çok önemli bir iddiada bulunmuşlardı. İddiaları hala yalanlayan olmadı..

Sabah, ATV, Takvim Gazetesi ve AHaber isimli medya kurumlarının sahibi kim? Herkes bu konudaki skandal bilgiyi konuşuyor. Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanları, söz konusu medya şirketlerinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 8 işadamından toplanan 630 milyon dolar ile satın alındığını ve bunun karşılığında da işadamlarına devlet ihalesi vaat edildiğini açıkladılar. Para toplama işini de Eski Bakan, AK Parti İzmir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın yaptığını ilan ettiler.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu konuda, "630 milyon dolar senin başbakanlığının, başbakanlığında Binali Yıldırım'ın koordinatörlüğünde para toplanıyor Sabah-ATV için. Bunlar 630 milyon dolar verdiler güzel. Bunlara devlet ne kadar ihale verdi acaba. İşin püf noktası bu. Kimse cebinden çıkarıp 100 milyon dolar veriyorum demez. Bu firmalara 87 milyar dolarlık ihale verilmiş." diye konuşurken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise "Kendilerinden istenen yüz milyonlarca doları Başbakan'a tıpış tıpış vermişlerdir. İşte bu suçüstü hali asrın rüşvet ve yolsuzluğudur." ifadelerini kullandı..

26 Aralık tarihine kadar Sabah Gazetesi'nin künyesinde, yani kime ait olduğunu gösteren bölümde, eski sahibinin adı yazarken, şimdi sadece firma adı bulunuyor. Söz konusu bu gelişme 2. yolsuzluk operasyonu başladıktan sadece 2 gün sonra meydana geldi. 

Türkiye, 8 işadamından baskılarla toplandığı söylenen parayla medya grubu satın alınması skandalını konuşuyor. Gazeteci Yazar Ahmet Hakan Coşkun bazı sorular yöneltti:

"-Sabah ve ATV'yi satın almak için havuz oluşturdunuz mu?

-Sabah ve ATV için 100 milyon dolar veren müteahhitler sizden ne kadar ihale aldı?

-O müteahhitlere hangi ihale­leri vaat ettiniz?

-Yandaş medya oluşturmak için yaptığınız bu çalışma suç mu, değil mi?"

Çok önemli not! Muhalefet Partilerinin genel başkanlarının açıkladığı bilgiler yalanlanmadı.

<< Önceki Haber Sabah, ATV, Takvim ve AHaber sahipsiz! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER